Днес УЕФА може да изхвърли България от квалификациите за Евро 2020, съобщава Би Би Си. Дисциплинарната комисия към европейската централа се събира, за да реши какво наказание да ни наложи заради проявите на расизъм по време на квалификацията с Англия (0:6), играна на 14 октомври в София. 

Другите възможни санкции са глоба и затваряне на стадиона за предстоящите домакинства от надпреварата. Както е известно срещата с англичаните беше прекъсвана на два пъти заради оплаквания от страна на футболистите на Гарет Саутгейт, че са обиждани на расистка основа.

Би Би Си отбелязва, че двубоят е можел да бъде прекратен, но футболистите на Англия са решили да го доиграят, както и че след това президентът на БФС Борислав Михайлов е  подал оставка по настояване на премиера Бойко Борисов.

Твърди се още, че селекционерът България Красимир Балъков първоначално е заяви, че не е чул нищо, но в последствие е признал за расистките скандирания от трибуните. На Острова отбелязват, че полицията е установила 16 заподозрени и е извършила 12 ареста след мача с Англия.

Четирима привърженици са били глобени и са получили двугодишни забрани да посещават спортни събития. Също така се припомня, че това не е първият подобен случай и вече сме наказани заради расизъм на мачовете с Чехия и Косово през юни.

От 46 340 места на стадион „Васил Левски“ в София, 5 000 бяха затворени за посетите.и на мача с Англия. 3000 няма да мога да бъдат ползвани в предстоящия мач с Чехия на 17 ноември.