Голмайстор №1 в историята на националния отбор Димитър Бербатов призова за доживотни наказания за расистите, които посещават всякакви спортни събития.

Двукратният шампион на Висшата лига с Манчестър Юнайтед коментира темата заради скандала по време на евроквалификацията България – Англия (0:6). През първото полувреме мачът беше прекъсван на два пъти заради етнически обиди и сега "лъвовете" са застрашени от големи наказания

"Във всяка нация има гнили ябълки. Точно такъв бе случаят и на нашия стадион срещу Англия. Имаше хора, които бяха на трибуните само за да провокират. Такива фенове не бива да се допускат до футболни мачове. Заслужават доживотна забрана да посещават спортни събития като цяло, не само футболни", заяви нападателят.

"Силно се надявам българското правителство да си свърши работата и да отстрани тези фенове завинаги. Те не заслужават да присъстват на мачовете и да засрамват България. Заради тях в момента се говори само за расизъм у нас, а не за футбол, което не е правилно".

"Срам ме е как тези хора могат да направят това. Расизмът е проблем също и в Англия, и Италия, и по целия свят. Трябва заедно да се борим срещу расистите, защото това е недопустимо. Горд българин съм и знам, че ще се справим с този проблем за отрицателно време. Ще има тежко правосъдие", добави Бербатов.