Суперзвездата на женските алпийски ски Линдзи Вон прие много емоционално медала, който спечели в спускането. Американката, която взе бронзово отличие, коментира в студиото на "Евроспорт" в Пьончан представянето си на Игрите, както и бъдещите си планове.

"Не исках да плача на награждаването след спускането, но така се случи. Беше много емоционален момент. Семейството ми беше на трибуната срещу мен и всички ме окуражаваха и подкрепяха, точно както са правили винаги. Може да не си е проличало, но бях много щастлива. Мисля, че карах добре и съм доволна от показаното. Знаех, че София (Годжа) ще бъде най-сериозната заплаха за мен в спускането. Тя направи чудесно състезание и победи напълно заслужено. Много се радвам за нея", сподели Вон.

"Малко съм разочарована от представянето си в комбинацията, макар да бях наясно, че шансът ми за медал в тази дисциплина не е голям. Направих всичко възможно да се отпусна и да карам без напрежение и може би постигнах обратния ефект - подходих твърде лежерно и това обърка нещата. Глупаво е, но няма да си загубя съня заради това. Случват се такива неща", каза още шампионката от Игрите във Ванкувър.

"Ще направя всичко възможно да подобря рекорда за най-много победи в Световната купа. Не съм далеч от това постижение, а и точно преди Олимпийските игри направих доста силни състезания - записах две победи в Гармиш и една в Кортина. Ще преследвам рекорда на Стенмарк с всички сили. Това е голямата цел пред мен в момента. След това? Честно казано, не знам. Не съм мислила толкова напред", завърши 33-годишната американка.