Аталанта - Милан, двубой от 17-тия кръг на италианската Серия А. Стадион "Атлети Адзури Д'Италия", 16:00 часа българско време.

След като преди няколко дни в приятелска среща, играна в Дубай, Милан надви новия отбор на Карло Анчелоти Пари Сен Жермен с 1:0, сега "росонерите" се връщат към италианския шампионат, където ги очаква трудно гостуване на Аталанта. Този сезон бергамаските имат само една загуба като домакин, но не в Серия А, а за Купата на Италия – от втородивизионния Губио през август на миналата година.

АТАЛАНТА

Групата за мача: Консили, Полито, Фредзолини, Лукини, Белини, Фери, Масиело, Манфредини, Пелузо, Чигарини, Касерта, К. Кармона, Ферейра Пинто, Миноти, Бонавентура, Скелото, Падоин, Раймонди, Моралес, Денис, Габиадини, Марилунго, Тирибоки     

Контузени: Капели, Бриги

Наказани: Дони

Вероятен състав: Консили, Манфредини, Лукини, Масиело, Пелузо, Чигарини, Падоин, Скелото, Бонавентура, Моралес, Денис  


МИЛАН

Групата за мача: Абиати, Амелия, Пишители, Антонини, Бонера, Де Шилио, Неста, Тайво, Мексес, Тиаго Силва, Дзамброта, А. Кармона, Емануелсон, Ночерино, Ван Бомел, Боатенг, Ел Шаарави, Ибрахимович, Пато, Робиньо, Индзаги

Контузени: Фламини, Гатузо, Акуилани, Йепес, Абате, Касано, Зеедорф

Наказани: Амброзини

Вероятен състав: Абиати, Неста, Тиаго Силва, Бонера, Дзамброта, Ван Бомел, Ночерино, Боатенг, Робиньо, Пато, Ибрахимович


Прогноза на Gol.bg:

Треньорът на Милан Масимилиано Алегри сам призна на пресконференцията преди днешния мач, че проблемите с контузени играчи му идват в повече. Срещу Аталанта 44-годишният наставник на "росонерите" няма да може да разчита на Алберто Акуилани и Кларънс Зеедорф, които са с травми, както и на наказания Масимо Амброзини.

Това означава, че Алегри ще трябва да прекрои халфовата линия на италианския шампион, като предположенията на италианските медии са, че Кевин-Принс Боатенг ще отстъпи мястото си зад двамата нападатели на някой измежду Робиньо и Урби Емануелсон, а самият ганаец ще се върне по-назад, за да помага на Марк Ван Бомел и Антонио Ночерино. Другият вариант за полузащитата на Милан е Емануелсон да играе на по-задна позиция, а Боатенг да остане зад атаката.

В същото време мениджърът на тима от Милано до последно ще се колебае и относно това кои да бъдат двамата крайни бранители. Засега фаворити за позициите на десния и левия бек в отсъствието на Игнацио Абате са съответно Даниеле Бонера и Джанлука Дзамброта.

Междувременно наставникът на Аталанта Стефано Колантуоно ще трябва да се справя без защитника Даниеле Капели и халфа Матео Бриги. В състава на бергамаските обаче е головата машина Херман Денис, който ще се изправи лице в лице с преследвача си в подреждането при голмайсторите в Серия А, Златан Ибрахимович.

Стадион "Атлети Адзури Д'Италия" не е сред най-любимите дестинации на "росонерите". Наистина, в последните си два шампионатни мача в Бергамо Милан няма загуба, като има хикс и победа, но преди това пък е записал две поредни поражения.

Със сигурност на момчетата на Алегри няма да им бъде никак лесно, като срещата най-вероятно ще бъде напрегната, а головете едва ли ще валят. Все пак обаче гостите остават фаворити.

Резултат: Аталанта – Милан 0:1