Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос със сигурност вече е обществен враг №1 в Ливърпул и Египет след финала на Шампионската лига в събота.

Централният защитник предизвика контузията в рамото на Мохамед Салах, прилагайки му хватка от борбата. Египтянинът напусна терена рано-рано и това се отрази на играта на Ливърпул, който загуби мача за най-ценния трофей в клубния футбол с 1:3.

Действията на Рамос предизвикаха вълна от негативни коментари по негов адрес не само заради непозволения борбен прийом, но и заради реакцията му при излизането на Мо от терена. Серхио беше видимо щастлив и се усмихваше, като дори се изплези зад гърба на противника.

Почти веднага след мача испанецът стана мишена на петиция, която призовава ФИФА и УЕФА той да бъде наказан за умишлено предизвикване на контузия на съперников футболист. Петицията вече събра почти 300 гласа подписа.

"Серхио Рамос нарочно задържа ръката на Мохамед Салах под мишницата си, за да предизвика изваждане на рамото му. Така Мо не само пропусна остатъка от мача, но и навярно ще пропусне световното първенство в Русия. Рамос е ужасен пример за бъдещите е поколения. Вместо да печели честно, той използва мръсни трикове, който унищожават духа на играта и феърплея. УЕФА и ФИФА трябва да вземат мерки срещу него и подобни играчи, използвайки повторения на мачовете", казва инициаторът на подписката, който е египетски гражданин.

Вчера Рамос написа специално послание на Салах, в което му пожелава бързо възстановяване, но мнозина откриха лицемерие в думите на испанския бранител. Стотици фенове обстреляха Рамос с обидни епитети в интернет пространството, като масовете сравнение е с кечист, ММА-боец и касапин...

Серхио е обвинен и за удара с лакът в главата на вратаря на Ливърпул Лорис Кариус. Мнозина смятат, че именно този удар е размътил съзнанието на германския страж, който направи след това двете безумни грешки, с които подари Ушатата на Реал Мадрид.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Ai2qj70mpZk" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr">Damn Ramos laughs to cause Salah to exit the game  Dirty game of Madrid  <a href="https://t.co/tiWx3qqr5o">pic.twitter.com/tiWx3qqr5o</a></p>&mdash; خالد المرباطي (@ayoobifm) <a href="https://twitter.com/ayoobifm/status/1000485989670899713?ref_src=twsrc%5Etfw">26 май 2018 г.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>