Още по темата

 

Отпадането на Лудогорец от МОЛ Види във втория квалификационен кръг на Шампионска лига (ШЛ) ще има финансови последици върху българския клуб. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Той обясни, че разградчани продължават участие в Лига Европа (ЛЕ), но там бонусите от УЕФА са значително по-малки. "Сумарните премии в Шампионска лига са малко над 2 милиарда евро, докато в Лига Европа са 510 млн. евро. За отпадане от плейофите на ШЛ са 5 млн. евро, за класиране в групите на ЛЕ са 2,6 млн. евро. Това е достатъчно показателно", заяви гостът.

Той добави, че в Разград е пристигнала оферта за защитника Натанаел Пимиента на стойност 2 млн. евро. "Не е изключено бразилецът да бъде продаден, за да бъдат покрити част от пропуснатите бонуси. Освен това Лудогорец има равностоен негов заместник – Антон Недялков. Но въпреки всичко, няма как да се говори за финансови проблеми при шампионите", допълни гостът.

Той заяви още, че и миналото лято разградчани са направили голям изходящ трансфер, след като бяха елиминирани от израелския Апоел Беер Шева от Шампионска лига. Джонатан Кафу беше продаден на Бордо за рекордните за България 7 млн. евро.

Вижте тук видео с целия разговор!