Григор Димитров и Стан Вавринка са добри приятели, но това не пречи на швейцареца да пуска солени шеги по адрес на най-добрия български тенисист.

Добре познатият и на нашата публика носител на 3 титли от “Големият шлем” направи видеочат в Instagram с Беноа Пер. 

Докато се излежаваше удобно у дома, френският ексцентрик попита Stan the Man защо не направи нещо, за да смени имиджа си. Например да си пусне дълга коса. 

Вавринка отговори, че има проблем - когато играе, косата пада върху лицето му и се получава “полска прическа” (каквото и да означава това). Пер му предложи да сложи лента на главата си.

“Като Григор? Но той носи лента по други причини”, каза Стан, цитиран от "24 часа". Французинът се поинтересува какви са причините и бившият №3 в света отговори шеговито, че Димитров иска да скрие, че оплешивява.

За оредяващата коса на българската звезда феновете предупредиха в социалните мрежи преди няколко години, когато бившият шампион от финалите на АТП се острига “първи номер”. Тогава той обясни смяната на имиджа с неразбирателство с фризьорката в Монте Карло, където живее.

Сега Григор е в Калифорния, където чака рестарта на сезона, прекъснат заради пандемията от коронавирус. Нашият тенисист е оставил косата си да расте на воля, пуска и брада, защото се е хванал на бас с други играчи на кого ще му бъде по-дълга в края на принудителната пауза. (Много напред в това отношение е Пер, но той си отглежда брадата отдавна.) Когато не е на тренировъчния корт, Григор е във фитнеса, а напоследък разнообразява престоя си с баскетбол и готвене.

В един от специализираните сайтове посочиха българина за пример колко разнообазен може да бъде в поведението си по време на мач.

“Разнообразието е подправката на живота. Димитров умее да сменя скоростта, начина на въртене на топката при ударите си, позицията си на корта. За всяка дошла към него топка той може да предложи различни тактически намерения”, пише в коментара.