Всички, които са били контактни с Григор Димитров да се подложат на доброволна карантина, призова областният кризисен щаб в Хасково, пише Dnes.bg.

Тенисистът вчера сам разпространи новината, че е заразен с коронавирус. Той беше в родния си град, заедно със своя треньор Крис Гро на 16 и 17 юни.

По време на визитата си той се срещна с кмета Станислав Дечев, както и с роднини, десетки фенове, журналисти.
 
Заради ситуацията кризисният щаб на Хасково ще заседава днес, за да бъдат взети мерки за ограничаването на заразата. Започна и установяването на контактите лица.
 
Преди дни Гришо участва на турнир в Белград, а вчера той трябваше отново да играе на "Адриа Тур" и да се изправи срещу Новак Джокович, но се отказа, поради неразположение.


"Здравейте всички - искам да уведомя моите фенове и приятели, че тестът ми за COVID-19 в Монако беше положителен. Искам да се уверя, че всеки, който е бил в контакт с мен през тези изминали дни, ще се подложи на тестове и ще вземе необходимите предпазни мерки. Съжалявам за всяка вреда, която може да съм причинил. Сега съм вкъщи и се възстановявам. Благодаря за вашата подкрепа и моля, бъдете в безопасност и здрави", написа тенисистът в профила си в Instagram.
 
Новината за положителния тест за коронавирус на Григор Димитров очаквано отмени "Adria Tour". По-рано днес приключи груповата фаза на турнира, като оставаше да се изиграе финалът между Новак Джокович и Андрей Рубльов.