Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Манчестър Юнайтед на Оле Гунар Солскяер е изправен пред най-тежкото си изпитание до момента. Под ръководството на норвежеца, "червените дяволи" записаха пет поредни победи – четири във Висшата лига и една за ФА Къп, но сега им предстои трудно гостуване на Тотнъм в първенството. Победа окончателно ще върне 20-кратния шампион на Англия в борбата за Топ 4. Задачата обаче няма да е никак лесна. По-рано през сезона "шпорите" спечелиха с 3:0 насред "Олд Трафорд" и са в серия от три домакински победи над Юнайтед (на "Уембли" и "Уайт Харт Лейн"). Нещо повече – гостите не са печелили в столицата срещу Тотнъм от шест поредни двубоя – три загуби и равенства, в които головата разлика е 4:10 за домакините.

Вижте тук класирането във Висшата лига!

Лидерът Ливърпул ще се опита да се отърси от първата загуба за сезона (1:2 от Манчестър Сити) при визитата си на Брайтън. "Чайките" се представят на приливи и отливи, а през миналия сезон мърсисайдци спечелиха на този стадион с 5:1. Преследвачът на "червените" – шампионите от "Етихад", приемат коварните "вълци" от Уувърхямптън, докато Нюкасъл гостува на Челси на "Стамфорд Бридж". В средата на седмицата е време и за 1/2-финалите от Купата на Лигата, където възпитаниците на Маурицио Сари приемат Тотнъм, а Сити посреща сензацията Бъртън с Димитър Евтимов на вратата.

В Испания започват 1/8-финалните битки за Купата на Краля. Реал Мадрид ще търси реванш от Леганес, който миналата година изненадващо елиминира "белите" в тази фаза на турнира. Нов провал за европейския клубен шампион, ще означава тотално провален сезон. Барселона пък гостува на Леванте. През уикенда двата отбора имат мачове и от Ла Лига, където Реал ще пътува до Севиля за двубой с Бетис, а на "Камп Ноу" отива Ейбар.

Вижте тук класирането в Ла Лига!

В края на седмицата започват и 1/8-финалните битки за Купата на Италия. В тази фаза на надпреварата се включват и колосите от Ботуша, победителят се определя в един мач. Носителят на трофея за последните четири години Ювентус гостува на Болоня, а най-интересният мач безспорно е между Сампдория и Милан. 

Програма за седмицата:

Англия, ФА Къп, 3-ти кръг

Днес от 22.00 часа:
Уулвърхямптън – Ливърпул

Англия, Купа на Лигата, 1/2-финал

Утре от 22.00 часа:
Тотнъм – Челси 

Сряда от 21.45 часа:
Манчестър Сити – Бъртън

Англия, Висша лига, 22-ри кръг

Събота от 14.30 часа:
Уест Хям – Арсенал 

От 17.00 часа:
Брайтън – Ливърпул

От 19.30 часа:
Челси – Нюкасъл 

Неделя от 18.30 часа:
Тотнъм – Манчестър Юнайтед 

Понеделник от 22.00 часа:
Манчестър Сити – Уулвърхямптън  

Испания, Купа на Краля, 1/8-финал, първи мачове

Сряда от 20.30 часа:
Жирона – Атлетико Мадрид

От 22.30 часа:
Реал Мадрид – Леганес

Четвъртък от 22.30 часа:
Леванте – Барселона

Испания, Ла Лига, 19-ти кръг

Неделя от 13.00 часа:
Атлетико Мадрид – Леванте

От 19.30 часа:
Барселона – Ейбар

От 21.45 часа:
Бетис – Реал Мадрид

Купа на Италия, 1/8-финали

Събота от 16.00 часа:
Лацио – Новара

От 19.00 часа:
Сампдория – Милан

От 21.45 часа:
Болоня – Ювентус

Неделя от 19.00 часа:
Интер – Беневенто 

От 21.45 часа:
Наполи – Сасуоло

Понеделник от 22.00 часа:
Рома – Ентела

Заб.: Победителят за Купата на Италия се определя в един мач.