Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Тази седмица е време за реваншите на българските отбори в евротурнирите. Лудогорец има тежка задача да заличи пасива си от 1:2 срещу Ференцварош. Преди няколко дни разградчани се представиха добре в Унгария, но отстъпиха. Резултатът обаче дава надежди, че "орлите" ще успеят да преодолеят силния противник. Добрата новина за Стойчо Стоев е, че няма сериозни кадрови проблеми и ще може да използва най-добрите си футболисти за реванша. Лудогорец ще трябва да сложи край и на негативна тенденция, ако иска да продължи напред. В три поредни домакински срещи в Европа отборът е без победа – 0:0 с АЕК Ларнака, 1:1 с ФК Цюрих и 2:3 от Байер Леверкузен.

Левски и ЦСКА също ще изиграят реваншите си тази седмица. Задачата на "червените" изглежда най-лесна. В първия мач те разбиха с 4:0 Титоград и са с единия крак в следващия кръг на Лига Европа, където чака хърватският Осиек. Гостуването в Черна гора обаче не бива да бъде подценявано, защото сме ставали свидетели на многобройни сензации.

"Сините" приемат словашкия Ружомберок след спокойно 2:0 в първия двубой. Добрата новина за Петър Хубчев е, че наказанието на Станислав Костов изтече, докато Дени Алар трябва да е готов за реванша. Така той ще има двама централни нападатели на разположение, след като в първата среща Давиде Мариани и Паулиньо играха не необичайните за тях позиции. За жалост, мачът на "Герена" ще е без фенове, защото Левски има да изтърпява санцкия от УЕФА.

В петък започва 2-ият кръг на efbet Лига. Най-интересният сблъсък безспорно е между ЦСКА и Черно море. "Моряците" ще се опитат да спънат "армейците" насред "Българска армия" и по този начин да увеличат напрежението в отбора. Етър, който измъкна 2:2 от Босировата градина, иска да спре и Левски. Срещата ще се играе във Велико Търново, където "сините" спечелиха последните си четири гостувания. Берое – Лудогорец също е сред интригуващите двубои. Двата отбора започнаха сезона с победа, а последните три мача в Стара Загора неизменно завършват при резултат 1:1.

В края на седмицата колосите на Стария континент започват с приятелските мачове. Байерн Мюнхен ще играе с Арсенал и Реал Мадрид, сред другите интригуващи проверки е още Борусия Дортмунд - Ливърпул. В нея мениджърът на европейския първенец Юрген Клоп ще се изправи срещу бившия си отбор. Маурицио Сари пък ще направи неофициален дебют начело на Ювентус срещу Тотнъм. 

Програмата за седмицата:

Шампионска лига, 1-ви квал. кръг, реванши:

Сряда от 20.30 часа:
Лудогорец – Ференцварош (1:2 в първия мач)

Лига Европа, 1-ви квал. кръг, реванши:

Вторник от 21.30 часа:
Титоград – ЦСКА (0:4 в първия мач)

Четвъртък от 19.30 часа:
Левски – Ружомберок (2:0 в първия мач)

efbet Лига, 1-ви кръг:

Днес от 20.30 часа:
Дунав – Левски  

efbet Лига, 2-ри кръг: 

Петък от 18.45 часа:
Царско село – Арда

От 21.00 часа:
Локомотив (Пд) – Славия

Събота от 18.45 часа:
ЦСКА – Черно море

От 21.00 часа:
Берое – Лудогорец

Неделя от 18.45 часа:
Ботев (Пд) – Дунав

От 21.00 часа:
Етър – Левски

Понеделник от 21.00 часа:
Витоша – Ботев (Вр)  

Приятелски мачове:

Сряда от 13.00 часа:
Нюкасъл – Уулвърхемптън 

От 15.30 часа:
Манчестър Сити – Уест Хям 

Четвъртък от 06.00 часа:
Арсенал – Байерн Мюнхен

Събота от 03.00 часа:
Борусия Дортмунд – Ливърпул

От 14.30 часа:
Манчестър Юн – Интер

От 19.30 часа:
Нюрнберг – ПСЖ

От 20.00 часа:
Нумансия – Атлетико Мадрид

Неделя от 01.00 часа:
Арсенал – Фиорентина

От 03.00 часа:
Байерн Мюнхен – Реал Мадрид

От 14.30 часа:
Ювентус – Тотнъм