Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Голямото дерби през тази седмица безспорно е между Ливърпул и Арсенал, които започнаха във Висшата лига с по две победи. Сега обаче един от двата отбора, или и двата, ще изгубят първи точки от старта на кампанията. Мърсисайдци са в серия от три поредни победи над "топчиите" на "Анфийлд", а миналия сезон се наложиха с разгромното 5:1. Предните два пък бяха с 4:0 и 3:1, което показва, че лондончани не се чувстват комфортно на легендарния стадион. Освен това те не са печелили на него от 2012 г., като за този период имат четири поражения и две равенства.

Вижте класирането във Висшата лига!

Тази вечер Манчестър Юнайтед има тежко гостуване на Уулвърхемптън в последен мач от 2-ия кръг. През миналия сезон "червените дяволи" загубиха и направиха равен с "вълците" за първенство, така че трябва бъдат пределно концентрирани, за да затвърдят добрите впечатления от успеха с 4:0 над Челси миналата седмица. Отборът на Франк Лампард пък ще гони първа победа под ръководството на младия спец като гост на Норич.

От събота се подновява и Серия "А". Сезонът в калчото започва с мач между Парма и хегемона Ювентус. Срещата на стадион "Енио Тардини" ще е официален дебют за новия треньор на "бианконерите" Маурицио Сари. Очаква се още и куп играчи да запишат първи минути с "черно-белия" екип, сред които Матайс де Лихт. В последните дни пък петкратния носител на Златната топка Кристиано Роналдо лекува мускулна контузия и още няма информация дали ще е готов за старта. В другите интересни мачове Интер на Антонио Конте посреща новака Лече, Милан гостува на Удинезе, а Фиорентина приема Наполи.

Вижте класирането в Ла Лига!

Лео Меси се завръща за Барселона при домакинството на Бетис от 2-ия кръг на Ла Лига. Голямата звезда на каталунците не игра при поражението с 0:1 от Атлетик Билбао заради лека травма. Луис Суаес обаче е аут за севилци. Реал Мадрид ще търси втора поредна победа срещу Валядолид на "Сантяго Бернабеу", а другият столичен отбор – Атлетико, гостува на Леганес.

Вижте класирането в Бундеслигата!

В Германия също има интересен сблъсък. Шалке посреща хегемона Байерн, който стъпи накриво срещу Херта в Мюнхен – 2:2. Очаква се Филипе Коутиньо и Иван Перишич да дебютират за баварците. Основният им конкурент за титлата – Борусия Дортмунд, има визита на Кьолн.

Вижте класирането в efbet Лига!

У нас най-интересният двубой е между Левски и Локомотив Пловдив. "Смърфовете" имат две победи и едно равенство в последните си пет мача на "Герена", а наскоро спънаха Лудогорец. От своя страна разградчани приемат Славия, докато ЦСКА ще пътува до Русе за среща с Дунав. Черно море гостува на новака Арда Кърджали. В четвъртък пък българският първенец приема Марибор в първия дуел между двата отбора за влизане в групите на Лига Европа. 

Програмата за седмицата:

Шампионска лига, плейофи, първи мачове

Вторник от 22.00 часа:
АПОЕЛ Никозия – Аякс
ЧФР Клуж – Славия Прага

Сряда от 22.00 часа:
Динамо Загреб – Розенборг
Олимпиакос – Краснодар 
Йънг Бойс – Цървена звезда

Лига Европа, плейофи, първи мачове

Четвъртък от 20.00 часа:
Судува – Ференцварош

От 20.30 часа:
Лудогорец – Марибор

От 21.00 часа:
Легия Варшава – Глазгоу Рейнджърс

От 21.30 часа:
Страсбург – Айнрахт Франкфурт
ПСВ Айндховен – Аполон

От 21.45 часа:
Селтик – АИК

От 22.00 часа:
Еспаньол – Зоря Луганск
Торино – Уулвърхемптън

Англия, Висша лига, 2-ри кръг:

Днес от 22.00 часа:
Уулвърхемптън – Манчестър Юн

Англия, Висша лига, 3-ти кръг

Събота от 14.30 часа:
Норич – Челси

От 17.00 часа:
Манчестър Юн – Кристъл Палас

От 19.30 часа:
Ливърпул – Арсенал

Неделя от 16.00 часа:
Борнемут – Манчестър Сити

От 18.30 часа:
Тотнъм – Нюкасъл

Италия, Серия "А", 1-ви кръг

Събота от 19.00 часа:
Парма – Ювентус

От 21.45 часа:
Фиорентина – Наполи

Неделя от 19.00 часа:
Удинезе – Милан

От 21.45 часа:
Рома – Дженоа
Сампдория – Лацио

Испания, Ла Лига, 2-ри кръг

Събота от 20.00 часа:
Реал Мадрид – Валядолид

Неделя от 20.00 часа:
Леганес – Атлетико Мадрид

От 22.00 часа:
Барселона – Бетис

Германия, Бундеслига, 2-ри кръг

Петък от 20.30 часа:
Кьолн – Борусия Дортмунд

Събота от 19.30 часа:
Шалке – Байерн Мюнхен

България, efbet Лига, 6-ми кръг

Днес от 20.30 часа:
Локомотив Пловдив – Дунав 

България, efbet Лига, 7-ми кръг

Петък от 18.00 часа:
Царско село – Берое

От 20.30 часа:
Арда – Черно море

Събота от 18.00 часа:
Ботев Пловдив – Витоша

От 20.30 часа:
Левски – Локомотив Пловдив

Неделя от 18.00 часа:
Дунав – ЦСКА

От 20.30 часа:
Лудогорец – Славия

Понеделник от 20.30 часа:
Ботев Враца – Етър