Суперзвездата на Тотнъм Хари Кейн е твърдо решен да откаже апетитните оферти на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити, тъй като иска да играе в друг европейски колос.

Според вестник "Сън" английският национал има желание да подсили хегемона на Ботуша Ювентус, макар да е упорито свързван с двата манчестърски клуба.

Вестник Tuttosport допълва, че наставникът на Юве Маурицио Сари е заявил на шефовете, че Кейн е неговата първа опция на пазара през лятото. Торинци са готови да изръсят 180 милиона паунда за стрелеца под формата на трансферна сума и заплати.

Голямото предимство на Юве е, че тимът печели редовно титлите в Серия А и е сред факторите в Шампионската лига. Турнир, в който Манчестър Юнайтед не участва през настоящия сезон и твърде вероятно няма да участва и догодина, ако не свали Челси от четвъртото място във Висшата лига.

Манчестър Сити пък беше изхвърлен за два сезона от евротурнирите заради финтиране на финансовия феърплей, което отдалечава "гражданите" от всички "гранати" на пазара.

Големият проблем пред мераклиите за подписа на Кейн е продължителността на неговия договор - до лятото на 2024 година. Това рязко вдига цената на контузения в момента нападател.