Още по темата

 

Спортният директор на Берое Валентин Грудев обяви, че се водят напреднали преговори с офанзивен халф и централен нападател. Той дори заяви, че с това лятната селекция може да се изчерпи, ако не се стигне до продажба.

"Възловите постове, на които търсим футболисти и с каквито вече водим преговори, са централен нападател и офанзивен халф. И на двете позиции става въпрос за чужденци. Даже на единия вече имаме принципното съгласие. По принцип вратар също влиза в нашите планове, но не на всяка цена. Водихме преговори с двама български вратари, но те отказаха. Те се притесняваха от конкуренцията на Перниш и имаха усещането, че ще са със статута на втори избор. Така че, ако не намерим друг вратар, ще останем с юношите си Иван Гошев и Радостин Георгиев. От подрастващите полеви футболисти със сигурност в отбора ще остане Стоян Иванов. Евентуално може да го преотстъпим през пролетния дял. Има интерес към двама наши футболисти, но нищо конкретно на този етап. При реални оферти ще видим. Няма нищо лошо при добра оферта да се разделим с някого. Засега нищо конкретно не мога да ви кажа. За треньорите това не е най-добрият вариант, но в крайна сметка това е пазар", допълни Грудев, цитиран от "Тема спорт".

"Ръководството е поставило цел Лига Европа. Трудно ще е, особено при афишираните амбиции на Лудогорец, Левски и ЦСКА. Но имаме достатъчно класни футболисти и желание да си постигнем целта. Теренът ни ще бъде готов за първия официален мач", каза още Валентин Грудев.