Манчестър Юнайтед победи 5:2 Борнемут в страхотен двубой от 33-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Олд Трафорд".

"Черешките" изненадващо излязоха напред в резултата десетина минути след началото, когато Станислас посрами Хари Магуайър и после матира Де Хеа отблизо.

"Червените дяволи" демонстрираха търпение и характер и още на почивката осъществиха пълен обрат, водейки с 3:1 след попадения на Мейсън Грийнууд, Маркъс Рашфорд (дузпа) и Антони Марсиал.

Малко след паузата Джошуа Кинг върна надеждите на гостите от дузпа, но Грийнууд охлади Борнемут с второто си красиво попадение днес, а преди изтичането на час игра се разписа и Бруно Фернандеш от фаул.

Така Манчестър Юнайтед събра 55 точки и се изкачи на важното четвърто място, където до днес беше Челси (54 пункта, с мач по-малко). Борнемут е предпоследен с 27 точки.


Добрата новина за домакините беше включването в титулярния състав на асовете Пол Погба и Бруно Фернандеш, които се контузиха взаимно на тренировката преди мача. Именно португалецът можеше да открие резултата десетина минути след началото, но той направи нетипичен пропуск за своите високи стандарти и стреля над целта.

"Червените дяволи" продължаваха да разиграват спокойно, но леден душ се изсипа върху тях от нищото четвърт час след началния съдийски сигнал. Жуниор Станислас получи в пеналта и първо беше блокиран, но после провря топката между краката на Магуайър по детински начин и простреля Де Хеа в близкия ъгъл - 0:1!

В средата на първото полувреме Маркъс Рашфорд стреля много опасно от пряк свободен удар, насочвайки кълбото по въртелив начин в долния ляв ъгъл. Аарън Рамсдейл обаче следеше ситуацията и успя да спаси по атрактивен начин. Малко по-късно на отсрещната врата чувстващият се много комфортно на терена Станислас би мощно, но покрай дясната греда.

Преди изтичането на половин час игра Манчестър Юнайтед стигна до заслужено изравняване. Бруно Фернандеш получи фронтално и пусна вляво за Мейсън Грийнууд, който върна радостта на своите с мощен изстрел с левачката.

Десетина минути преди края на първото полувреме рекордьорът по титли във Висшата лига осъществи пълен обрат. Реферът Майк Дийн посочи бялата точка за игра с ръка на Адам Смит в пеналта и Маркъс Рашфорд не сбърка.

В добавеното време на първата част намиращият се в чудесна форма Антони Марсиал вкара гола на успокоението за домакините с фантастичен изстрел извън наказателното поле по диагонала.

Веднага след почивката Борнемут можеше да изравни. Де Хеа спаси тупалката на Куук, а влезлият като резерва Данжума уцели гредата при опита за добавка. VAR обаче забеляза игра с ръка на Ерик Байи в наказателното поле и гостите получиха право да изпълнят дузпа. Джошуа Кинг застана зад топката и не сбърка.

Радостта на "черешките" продължи четири минути, защото невероятният в този мач Мейсън Грийнууд вкара втори хубав гол. Този път той се откъсна леко вдясно в пеналта и стреля по диагонала с десния крак, матирайки Рамсдейл.

Още преди изтичането на час игра Манчестър Юнайтед вкара и пето попадение, дело на талисмана на клуба от зимата Бруно Фернандеш. Португалецът изпълни великолепен пряк свободен удар, пласирайки топката в горния ляв ъгъл.

В средата на второто полувреме Рашфорд засече центрирането отдясно и прати топката в мрежата на съперника, но голът беше отменен заради изключително тънка засада, която беше проверена детайлно в продължение на минути.

Пет минути преди края на редовното време и Игало можеше да се разпише, но той загуби баланс и шутира покрай левия страничен стълб. В добавеното време пък Рамсдейл спаси страхотни удари на Пол Погба и Фред.


Манчестър Юнайтед - Борнемут 5:2

0:1 Жуниор Станислас - 16'
1:1 Мейсън Грийнууд - 29'
2:1 Маркъс Рашфорд - 35', дузпа
3:1 Антони Марсиал - 45'+2
3:2 Джошуа Кинг - 50', дузпа
4:2 Мейсън Грийнууд - 54'
5:2 Бруно Фернандеш - 59'