Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас коментира деликатната тема с желанието на Лионел Меси да скъса договора си с Барселона и да напусне като свободен агент.

От федерацията застанаха на страната на Барса и потвърдиха, че кандидат-купувачът трябва да плати 700 милиона евро за правата на аржентинеца, което накара суперзвездата да остане на "Ноу Камп" поне до 30 юни 2021 година.

"Ние не сме водили война срещу Меси. Бих сторил същото, ако на негово място беше Пепито Перес или друг футболист от нашата лига", заяви Тебас пред вестник Corriere Della Sera.

"Ние сме длъжни да защитаваме справедливостта и правото. Договорите трябва да се уважават. Винаги. Няма значение дали името ти е Меси или Пепито Перес."

"Обичам Лео, той е историята на нашия футбол за последните 20 години и между лигата и него не е имало война. Как изобщо да отида на война с него? Моята реакция дойде от това, че договорите трябва да се уважават."

"Ясно е, че щом става дума за Меси, вниманието на медиите е огромно. Договорът е повече от ясен. Доволен съм от решението на Меси да избегне съдебни конфликти. Надявам се, че отношенията му с Барселона ще станат отново нормални", завърши Тебас.