Какво се случи през второто полувреме със Славия? Този въпрос си задават шефове и треньори на „Герена“. Причината е рязката амплитуда в представянето на „сините“ в при победата с 2:0. През първата част символичните домакини смазаха съперника си по всички показатели.

След това обаче все едно ги нямаше на терена. За капак един по един играчите на Костов започнаха да искат смени. В 88-ата минута пък Келиан ван дер Каап и Патрик-Габриел Галчев рухнаха на терена и гледаха към скамейката с надежда, че могат да бъдат заменени. Но Костов вече бе изчерпал правото си за ново освежаване на състава. „Трябва да видим къде бъркаме“, обяви самият треньор след мача. И той, а и Галчев признаха, че имало умора през втората част.

Според запознати един от асистентите на Николай Костов – Тимур Скорих отдавна вече не се радва на това благоразположение, с което бе посрещнат при първите си няколко месеца на „Герена“, пише „Мач Телеграф“. Скорих е кадър на Шахтьор, но методите, по които се работи там, явно не са толкова подходящи за родната действителност. А това важи и за някои от иновациите, с които впечатли шефовете на  „Герена“. Самият Костов също се вкара в беля заради опитите да „чисти“ главите на играчите с йога.