"Постигнахме целите си", каза треньорът на Интер Симоне Индзаги преди финалната развръзка на сезона в Италия. Той е много доволен от отбора си, въпреки че той се нуждае от грешка на Милан, за да защити титлата си в Серия А.

На "росонерите" им трябва точка при гостуването на Сасуоло в неделя, за да спечелят първа титла в Италия от 11 години насам, докато Интер е задължен да победи Сампдория у дома и да чака.

"Спечелихме два трофея, стигнахме до осминафиналите на Шампионската лига и все още сме в борбата за Скудетото преди последния кръг", каза цитираният от БТА Индзаги на пресконференцията си в събота.

"Мога да кажа, че целите ни са изпълнени, въпреки че бе трудна година. Отборът имаше страхотен сезон и съм много доволен. Ще бъде изключително да спечелим и Скудетото, но дадохме всичко и знаем, че сме донесли радост на феновете си", смята треньорът.

"Нека погледнем Сампдория, те изиграха страхотен мач срещу Фиорентина. Знаем, че съдбата ни не зависи само от нас. Ще подходим към мача сериозно, както винаги", добави той.

Индзаги изказа специални похвали към Иван Перишич, чиито голове и асистенции в последните месеци оставиха отбора в борбата с Милан. Треньорът се надява, че хърватският ветеран ще подпише нов договор.

"Докато тренираш играч, не можеш да осъзнаеш колко добър е той. Перишич направи изключителен сезон. Ще има скоро среща между него и клуба и се надявам да има бял дим. Той е много важен играч за Интер", сигурен е Симоне Индзаги.