Аржентинците се страхуват да не се стигне до дузпи в днешния четвъртфинален мач срещу домакините от Германия.

Опасенията на гаучосите идват от факта, че немците са специалисти, що се отнася до решаване на мачове след изпълнения на дузпи. Досега Германия е губила само веднъж по този начин, а последните два пъти, когато се е стигало до наказателни удари, Бундестимът излизаше победител: срещу Англия на полуфиналите на световното първенство през 1990 и на европейското през 1996.

"Не мислим да се стига до дузпи. Искаме да победим, без да се налага да стигаме дотам. Германците са добри на дузпите, но ние се упражнявахме специално в тях. Просто за всеки случай", призна треньорът на Аржентина Хосе Пекерман.

На последната тренировка на Аржентина преди двубоя с Германия Пекерман нареди на играчите си да се упражняват в изпълнение на дузпи. Най-много вероятно е било наредено да се упражнява на плеймейкъра Хуан Роман Рикелме.

Любопитен факт е, че вратарят на Германия - Йенс Леман съвсем наскоро спаси решителна дузпа именно на Рикелме. В полуфинален мач реванш от Шампионската лига между Арсенал и Виляреал испанците получиха право да изпълнят наказателен удар в 90-та минута, който щеше да доведе срещата до продължение. Немският вратар на Арсенал обаче спаси изстрела и класира отбора си напред.