Северна Ирландия - Германия, европейска квалификация от група "С". Стадион "Уиндзор Парк", 21.45 часа българско време.


Вероятни състави:

Северна Ирландия: Пийкок-Фаръл, Маклафлин, Катхарт, Джони Евънс, Люси, Макнеър, Дейвис, Кори Евънс, Макгенис, Уошингтън, Лафърти

Германия: Нойер, Гинтер, Зюле, Клостерман, Халстенберг, Кимих, Кроос, Хаверц, Ройс, Гнабри, Вернер


Прогноза на Gol.bg:

Поражението на Германия с 2:4 от Холандия постави момчетата на Йоахим Льов в сложна ситуация, защото нова загуба може да разклати сериозно шансовете им за класиране на Евро 2020.

Домакините изобщо не са за подценяване, защото макар да не блестят с особени технически умения, успяват да компенсират с изключителен отборен дух, който им донесе и пълния актив от 12 точки.

Двата отбора са излизали общо 17 пъти един срещу друг и Бундестимът има огромно предимство от 11:2 победи, печелейки последните седем сблъсъка. Последната им среща от 2017, когато германците спечелиха с 3:1 в световна квалификация.

Интересното е, че Германия вкарва поне по три гола при последните си четири визити в Северна Ирландия и определено играе лесно на този стадион. Последният успех на островитяните срещу този съперник е от 1983 година.

Очакваният в Германия са Йоги Льов да излезе с изключително офанзивна схема на игра, която да извади от ритъм добре подредения дефанзивен вал на противника. С Кай Хаверц, Марко Ройс, Серж Гнабри и Тимо Вернер гостите имат четирима изключително технични и повратливи футболисти, които не се спират в търсене на гола.

Впечатляващият точков актив на домакините до голям степен се дължи и на факта, че до момента те не бяха играли с Германия и Холандия. Тази вечер е първият им сериозен тест и нашите очаквания са за знак "2".


Резултат: Северна Ирландия - Германия 1:3