САЩ - Португалия, мач от Група G на световното първенство. Стадион "Арена Амазония", Манаус. Начало 1.00 часа.


САЩ:

Вратари: Тим Хауърд, Брад Гузан, Ник Римандо

Защитници:  ДеАндре Йедлин, Омар Гонсалес, Мат Беслер, Джон Бруукс, ДаМаркъс Бийзли,  Джеоф Камерън, Тимъти Чандлър, Фабиан Джонсън

Халфове: Майкъл Брадли,  Микел Дискеруд, Алехандро Бедоя, Джърмейн Джоунс, Брад Дейвис, Кайл Бекерман, Джулиън Грийн, Греъм Зуси

Нападатели: Клинт Демпси, Арон Йохансон, Крис Вондоловски

Контузен: Алтидор
 

Португалия:

Вратари: Едуардо, Руи Патрисио, Бето

Защитници: Бруно Алвеш, Рикардо Коща, Луиш Нето, Андре Алмейда, Жоао Перейра

Халфове: Мигел Велосо, Уилям Карвальо, Жоао Моутиньо, Виериня, Раул Мейрелеш, Нани, Рубен Аморим

Нападатели: Кристиано Роналдо, Уго Алмейда, Едер, Рафа Силва, Силвестре Варела, Елдер Пощига

Контузен: Коентрао
Наказан: Пепе

Под въпрос: Бруно Алвеш

 

 

ПРОГНОЗА: САЩ и Португалия се изправят един срещу друг във втория си мач от Група F на световното първенство. Настроението в лагерите на двата отбора е на двата полюса.

Това в Португалия е минорно след тежкото поражение от Германия с 0:4 в първия мач. Загубата бе гарнирана с един куп допълнителни проблеми - червеният картон на Пепе означава, че той е наказан за мача със САЩ. Турнирът за Фабио Коентрао пък приключи заради контузия.

САЩ пък е в отлично настроение след победата над Гана, която дава отлични шансове за продължаване напред. Дори и равенство в днешния мач би дал огромни шансове за класиране напред.

Победа пък ще означава директно класиране. Интересното е, че в последния мач между двата отбора през 2002 година се случи точно това - САЩ победи с 3:2 и си гарантира класиране за осминафиналите.

Статистиката показва, че силите между двата отбора са изравнени. Те имат по две победи и едно равенство в петте си мача помежду си.

В последните си 24 мача на световни финали САЩ има само две сухи мрежи. От друга страна обаче янките са вкарвали във всеки от последните си осем мача, което означава, че в техните мачове могат да се очакват доста голове.

Португалия пък има само една победа в последните си осем мача на световни финали - впечатляващото 7-0 срещу Северна Корея през 2010 година.

Ясно е, че много ще зависи от състоянието на Роналдо, който продължи да има проблеми с коляното на тренировките след мача с Германия. Проблемите му го възпрепятстват от края на сезона и срещу Бундестима той имаше едно единствено докосване до топката в наказателното поле на съперника. Това е крайно недостатъчно, тъй като стилът на Роналдо се отличава повече с голяма активност, отколкото с висока ефективност. Досега той има 2 гола на световни финали, дошли обаче след цели 55 удара към вратата. Ако и срещу САЩ той не е във върхова форма, надали Португалия може да очаква от него да бъде на познатото си ниво.

Така по всичко личи, че везните са наклонени малко повече в полза на тима на Юрген Клинсман.

Резултат: 3:2

 

Прогнозирайте мачовете от световното първенство и спечелете страхотни награди