Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Тази седмица ни очакват един куп вълнуващи мачове. Във Висшата лига е време за голямото дерби между Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Най-титулуваните клубове на Острова излизат един срещу друг в различна форма. "Червените дяволи" определено не впечатляват с представянето си в последно време и имат четири загуби и едно равенство в последните си седем мача във всички турнири. От своя страна мърсисайдци са във вихъра си и демонстрират темпото от шампионския си сезон. Ливърпул няма загуба в официална среща от 6 април, когато падна с 1:3 от Реал Мадрид в Шампионска лига. През този сезон "червените" имат осем успеха и три ремита във всички турнири и нямат поражение, въпреки че играха срещу отбори като Челси (1:1), Милан (3:2) и Манчестър Сити (2:2). Отделно Ливърпул е губил само един път при последните си пет визити на "Олд Трафорд". В тях равенствата са три, а през миналия сезон гостите се наложиха с 4:2.

В Испания е време за "Ел Класико". Барселона и Реал Мадрид определено не се намират в цветущо състояние, но сякаш положението при "кралете" е една идея по-добре, въпреки че са без победа в три поредни мача – по 1:2 от Еспаньол и Шериф Тираспол и 0:0 с Виляреал. От своя страна каталунците надделяха с 3:1 над Валенсия в последния кръг и Роналд Куман определено диша по-спокойно, след като е пред уволнение. "Белите" спечелиха последните три дербита срещу каталунците и нямат загуба в четири поредни двубоя от големия съперник. Нещо повече, Реал има само едно поражение в последните си осем гостувания на "Камп Ноу" във всички турнири. Победите са три, но загубата беше с разгромното 1:5 през 2018 г.

В Серия "А" е време за Дерби д‘Италия. Интер посреща Ювентус като шампион на Италия, нещо, което не се е случвало от 2010 г. насам. Разликата между двата гранда вече е само три точки, след като "бианконерите" наваксват слабото си начало на сезон с четири поредни победи. В последния кръг "нерадзурите" на Симоне Индзаги допуснаха първа загуба през сезона в калчото, след като отстъпиха с 1:3 от Лацио в Рим. През миналия сезон Интер победи Юве на "Джузепе Меаца" с 2:0, но сега и двата отбора са с нови треньори след напускането на Антонио Конте и рокадата при торинци – Макс Алегри се завърна, Андреа Пирло беше уволнен.

ЦСКА и Лудогорец продължават с европриключенията си. И двата отбора са опрени до стената и търсят задължителни победи, за да запазят шансове да прескочат групите си. "Червените" приемат Зоря Луганск в Лигата на Конференциите и ще се опитат да отмъстят на коравите украинци. През 2018 г. двата отбора се срещнаха в квалификациите на Лига Европа и ЦСКА отпадна след 1:1 в София и 0:1 в Украйна. След реванша "армейците" имаха и сериозни претенции към отсъжданията на съдиите.

Лудогорец посреща Спортинг Брага. През 2017 г. двата отбора отново бяха в една група в Лига Европа. Тогава разградчани се наложиха с 2:0 в Португалия, срещата у нас завърши 1:1. Българският отбор финишира на 2-ро място и продължи към 1/16-финалите, където отпадна от Милан след 0:3 и 0:1. 

Най-интересните мачове за седмицата:

Шампионска лига, групова фаза, 3-ти кръг

Вторникт от 19.45 часа:
Бешикташ – Спортинг
Брюж – Манчестър Сити

От 22.00 часа:
Аякс – Борусия Дортмунд
Атлетико Мадрид – Ливърпул
Порто – Милан
Интер – Шериф
ПСЖ – РБ Лайпциг
Шахтьор – Реал Мадрид

Сряда от 19.45 часа:
Барселона – Динамо Киев
РБ Залцбург – Волфсбург 

От 22.00 часа:
Бенфика – Байерн Мюнхен
Челси – Малмьо 
Лил – Севиля
Манчестър Юнайтед – Аталанта
Йънг Бойс – Виляреал
Зенит – Ювентус

Лига Европа, групова фаза, 3-ти кръг

Четвъртък от 19.45 часа:
Лудогорец – Брага

Лига на Конференциите, групова фаза, 3-ти кръг

Четвъртък от 22.00 часа:
ЦСКА – Зоря Луганск

Англия, Висша лига, 8-ми кръг

Днес от 22.00 часа:
Арсенал – Кристъл Палас

Англия, Висша лига, 9-ти кръг

Петък от 22.00 часа:
Арсенал – Астън Вила

Събота от 14.30 часа:
Челси – Норич

От 19.30 часа:
Брайтън – Манчестър Сити

Неделя от 18.30 часа:
Манчестър Юн – Ливърпул

Италия, Серия "А", 9-ти кръг

Събота от 21.45 часа:
Болоня – Милан

Неделя от 19.00 часа:
Рома – Наполи

От 21.45 часа:
Интер – Ювентус

Испания, Ла Лига, 10-ти кръг

Неделя от 17.15 часа:
Барселона – Реал Мадрид

От 22.00 часа:
Атлетико Мадрид – Реал Сосиедад

Германия, Бундеслига, 9-ти кръг

Събота от 16.30 часа:
Арминия – Борусия Дортмунд 
Байерн Мюнхен – Хофенхайм

България, efbet Лига, 3-ти кръг

Утре от 15.00 часа:
Локомотив Пловдив – Пирин

България, efbet Лига, 12-ти кръг

Петък от 17.15 часа:
Царско село – Локомотив София

От 20.45 часа:
Локомотив Пловдив – ЦСКА 1948

Събота от 14.15 часа:
Ботев Враца – Черно море

От 16.30 часа:
Арда – Славия

От 18.45 часа:
Левски – Пирин

Неделя от 19.00 часа:
Берое – ЦСКА

Понеделник от 18.30 часа:
Ботев Пловдив – Лудогорец