Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Тази седмица ни предстоят интересни мачове от Англия и Италия. Във Висшата лига един срещу друг се изправят Тотнъм и Ливърпул и сблъсъкът е много важен за двата отбора. "Шпорите" са в серия от три поредни победи в първенството и започват да намират себе си след назначаването на Антонио Конте за мениджър. Интересното е, че италианецът има четири мача като треньор срещу Юрген Клоп и статистиката е абсолютно равна. Това става, докато легендарният халф на Ювентус е начело на Челси – по една победа за всеки, две равенства при голова разлика 3:3. Но сега мърсисайдци са в убийствена форма от седем поредни успеха във всички турнири и спечелиха последните си седем двубоя срещу Тотнъм, включително и финал в Шампионска лига през 2019 г.

В Серия "А" е време за дербито между Милан и Наполи. Двата отбора започнаха сезона по страхотен начин и редуваха победа след победа, но спънките не закъсняха и от фаворити за Скудетото, отстъпиха 1-то място на Интер. Интересното е, че гостите не са губили от "росонерите" на "Сан Сиро" в калчото в шест поредни мача. В тях Наполи постигна три успеха, включително един с 4:0 и допусна едва два гола във вратата си. Въобще, "партенопеите" са сред най-неудобните отбори на Милан през последните години в Серия "А". От последните двадесет дербита "червено-черните" са спечелили едва две, десет са за Наполи, при осем ремита.

У нас е време за един от отложените мачове. ЦСКА има коварно гостуване на Арда в Кърджали. "Червените" гонят задължителна победа, за да скъсят изоставането си от Лудогорец, което в момента е шест точки, но разградчани са с мач повече. А преди зимната пауза двата отбра се срещат един срещу друг на "Българска армия" и победа с повече от три гола, ще направи ЦСКА първенец в класирането. Арда пък е един от удобните противници на "армейците", които спечелиха последните си четири мача срещу тях, в това число и финала за Купата на България. Но на "Арена Кърджали" двата отбора са играли помежду си в първенството само един път и срещата завърши 1:1. През 2019 г. Арда беше символичен домакин в Пловдив и отново не беше излъчен победител след 0:0.

Най-интересните мачове за седмицата:

Англия, Висша лига, 17-ти кръг

Днес от 22.00 часа:
Манчестър Сити – Лийдс 

Утре от 22.00 часа:
Арсенал – Уест Хям

Четвъртък от 21.45 часа:
Челси – Евертън

От 22.00 часа:
Ливърпул – Нюкасъл 

Англия, Висша лига, 18-ти кръг 

Събота от 14.30 часа:
Манчестър Юн – Брайтън

От 19.30 часа:
Лийдс – Арсенал

Неделя от 16.00 часа:
Уулвърхемптън – Челси

От 16.15 часа:
Нюкасъл – Манчестър Сити

От 18.30 часа:
Тотнъм – Ливърпул

Испания, Ла Лига, 18-ти кръг 

Събота от 19.30 часа:
Барселона – Елче

От 22.00 часа:
Севиля – Атлетико Мадрид 

Неделя от 22.00 часа:
Реал Мадрид – Кадис

Италия, Серия "А", 18-ти кръг

Петък от 21.45 часа:
Салернитана – Интер

Събота от 16.00 часа:
Аталанта – Рома 

От 19.00 часа:
Болоня – Ювентус 

Неделя от 21.45 часа:
Милан – Наполи

Германия, Бундеслига, 16-ти кръг

Днес от 19.30 часа:
Щутгарт – Байерн Мюнхен

Утре от 21.30 часа:
Борусия Дортмунд – Гройтер Фюрт

Германия, Бундеслига, 17-ти кръг

Петък от 21.30 часа:
Байерн – Волфсбург

Неделя от 19.30 часа:
Херта – Борусия Дортмунд

България, efbet Лига, 2-ри кръг

Четвъртък от 16.30 часа:
Арда – ЦСКА