Галерия

Поредното слабо представяне на "Емил" Левандовски в голям мач. Полша загуби изненадващо с 1:2 от Сенегал първата си среща на Мондиал 2018 вчера, а голямата звезда на "Дружината" разочарова за кой ли път в двубой с огромен заряд.

Роберт, който призна, че държи да го наричат "Емил" на публични места, за да се пази от фенската обич, не успя да разкрие пълния си потенциал на старта на световното.

Медиите в Германия правят аналогия с продукциите на Левандовски за Байерн Мюнхен в Шампионската лига. За последните три сезона той играе колебливо в елиминационната фаза на турнира, вкарвайки само два гола от четвъртфиналите нататък. Единият от тях е от дузпа.

Срещу Реал Мадрид на полуфиналите в ШЛ тази година полският "Емо" беше един от най-слабите играчи на терена. Имаше своите възможности, но ги отиграваше като посредствен нападател.

Търсещият трансфер стрелец беше атакуван от куп легенди на Байерн. Особена тежест имаха острите думи на трима от тях - Паул Брайтнер, Сеп "Котката" Майер и Оливер Кан. 

Майер говори рядко, но когато го прави, всички мълчат. Неговите думи изглеждаха най-точни и жестоки към изпадналия в летаргия нападател, чиито огромни претенции май надхвърлят приличните му възможности: "Не е важно да вкарваш на Кьолн, а на големи отбори като Реал Мадрид в големите мачове". Право в десетката. Мерникът на "Котката от Анцинг" в анализите се оказа по-точен от този на Роберт на терена.

Вчера Левандовски отново се "скри". 0 гола, 0 асистенции, 2 удара, 26 контакта с топката, 35% спечелени единоборства, 13 сполучливи паса. За голово положение можем да броим само доброто му изпълнение от пряк свободен удар след почивката.

"Такова нещо не трябва да ни се случва на световно, направихме доста подаръци", каза Левандовски, без да коментира вялата си продукция.

Медиите в Полша не са като тези в Германия и не нападат звездата си, спестявайки му очевидната горчива истина. Горчива също като целувката на Анна Левандовска, която се опита да утеши своя съпруг след последния съдийски сигнал вчера.

Доказателство за изтеклото време на Левандовски в Мюнхен е и коментарът на неговия съотборник в Байерн Джером Боатенг, който поздрави Сенегал за победата в Туитър, без да спомене нищо за "Леви".

Ако и следващите два мача на Полша се окажат толкова безлични за отбора и за самия Левандовски, тогава е напълно вероятно мераклиите за неговия подпис Реал Мадрид, Челси, Манчестър Юнайтед, ПСЖ и Ювентус да пасуват и да се откажат от наддаването на масата за преговори. 

Президентът на Байерн Ули Хьонес вече обяви, че няма да продаде нападателя и за 200 милиона евро, но кой изобщо ще извади такава сума за този толкова блед, апатичен и изпаднал в дълбок шизофреничен транс "Емил"...


Друми Георгиев, Gol.bg