Работа в отбрана, поведение при единоборствата и затваряне на пространствата. Върху това трябва да наблегне Германия според селекционера Йоахим Льов и поиска още „скорост и интензивност“. Гръмката победа със 7:1 срещу Латвия бе генералната репетиция на Бундестима преди старта срещу Франция на 15 юни в група F на еврофиналите.

Срещу съперник, заемащ 138-ото място в ранглистата на ФИФА, Йоги направи фините настройки в мач №100 на Мануел Нойер с оглед сблъсъка срещу световния шампион.

„Срещу Франция трябва да сме интензивни и агресивни. Мярката на всички неща е работата в защита. Тези, които не могат да се справят, не са на мястото си“, категоричен бе спецът, който си тръгва след Евро 2020.

Срещу Дания (1:1) забелязах неща, които трябва да коригираме. Притеснява ме загубата на контрол, след като поведохме. Това повече не трябва да се допуска“, добави селекционерът, цитиран от "Тема спорт".

Въпросителните около състава са много. С трима или четирима в защита, Кимих ще играе вцентъра или вдясно в интерес на отбора, ще има ли място сред титулярите на победителите в Шампионската лига Кай Хаверц и Тимо Вернер? Льов обаче не иска да разкрива картите си. „Има две или три въпросителни. Определено ще направя промени“, лаконичен бе Йоги.

Основата бе положена по време на десетдневния лагер в Зеефелд. „Работа в защита, използване на шансовете, статични положения – това беше основното, върху което работихме. Мисля, че напреднахме във всичко“, оптимист е защитникът Матиас Гинтер. Накрая Льов обърна внимание на атмосферата, сравнявайки я с тази преди провала на Мондиал 2018.

„Ситуацията е различна, но промяна има. През 2018-а имаше напрежение. Сега обаче момчетата се разбират добре. Има взаимно уважение и обща амбиция, които ме карат да съм оптимист“, завърши Льов.