След като се раздели с Манчестър Юнайтед, Кристиано Роналдо е ухажван както от Нюкасъл, така и от Ал-Насър, като и двата тима са собственост на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман.

37-годишният Бин Салман, на същата възраст като Кристиано, иска любимия му играч в един от клубовете си. Ако избере Нюкасъл, португалецът ще остане във Висшата лига. Но Бин Салман предпочита да избере Ал-Насър, за да го вижда всеки ден в Рияд. Той би платил повече от предложението на Ал-Хилал, 250 милиона долара за договор с Кристиано за два сезона. 

Но къде би попаднал Роналдо, ако подпише с Ал-Насър? В леговището на един от най-страховитите мъже на планетата. Обвинен в престъпления срещу човечеството, обвинен, че е планирал убийството на журналиста Джамал Хашоги, Бин Салман сега е обвинен и в екзекуции в собствената си страна. И че използва Световната купа, за да отвлече вниманието от жестокостта в Саудитска Арабия. 

Според Daily Mail 17 души са били обезглавени през последните 12 дни за престъпления, свързани с наркотици, въпреки че саудитските власти казаха през 2021 г., че смъртното наказание за ненасилствени престъпления повече няма да се прилага. 144 обезглавявания през 2022 г. и убийствата на 81 политически затворници са извършени само за един ден през март, пише "Труд".

Мая Фоа, директор на благотворителната организация за правата на човека Reprieve, разкри: „Докато Мохамед бин Салман се появи на преден план на церемонията по откриването на Световната купа, седнал точно до президента на ФИФА Джани Инфантино, шофьорът на такси Хюсеин Або Ал-Кейр трепери в килия, ужасен, че той ще бъде следващият отведен от палача. Докато всички погледи са насочени към футбола, Саудитска Арабия продължава поредицата си от ужасяващи екзекуции, убивайки хора като Хюсеин, невинен, измъчван от саудитската полиция, за да "признае". Катар с право беше критикуван за нарушенията на човешките права, но нарушенията им бледнеят в сравнение с това, което се случва. Саудитска Арабия е екзекутирала повече хора, отколкото през първите шест месеца на годината и сега тайно убива много от обвинените в престъпления, свързани с разпространението на наркотици.“ 

Според Мат Лу от вестник "Телеграф" английският Челси няма интерес да привлича Роналдо.