Даниел Шмид, един от вратарите в отбора на Япония, следващ съперник на Испания на Световното първенство през 2022 г. в Катар, заяви в Доха, че „Унай Симон е страхотен вратар, който също много добре играе с краката си“. 


„Харесвам много Унай Симон. Той прави страхотни спасявания и има много добра работа с крака. Той допринася много за испанския отбор“, каза японецът пред агенция EFE, цитирана от „Труд“.

Вратарят на белгийския Сент-Тройден е наясно, че мачът срещу тима, воден от астуриеца Луис Енрике в четвъртък, "ще бъде труден". „Ясно е, че това ще бъде много труден мач за нас. Ако искаме да продължим напред, първото нещо ще бъде да не допускаме голове “, каза стражът, роден в Илинойс, който обаче живее в Сендай от двегодишен, след тренировката на неговия отбор.

Запитан кои играчи от Ла Роха харесва най-много, той не се поколеба: „Педри беше този, който ме впечатли най-много“, каза той. „Вече знаех колко е добър, но в последния мач ме впечатли. Начинът, по който борави с топката и как създава пространство за своите съотборници, това ми харесва. Той е много интелигентен играч“, заяви той.

Япония и Испания ще играят на Световното първенство в Катар на 1 декември от 17:00 ч.