Джошуа Кимих описа отпадането на Германия на Световното първенство по футбол като унизително и също така го нарече най-лошия момент в кариерата си. В драматичен финал в група Е напред продължиха Япония и Испания.

Германия завърши първенството с единствената си победа – 4:2 над Коста Рика, но тази победа не помогна особено на момчетата на Ханзи Флик, които завършват 3-и в групата.

Рицу Доан и Ао Танака вкараха за японския отбор, който повтори сценария от мача с Германия и победи Испания с 2:1. Германия – четирикратен световен шампион, във второ поредно издание на Мондиала отпада още в групата, след като преди това в 16 поредни участия не се беше случвало.

"Лично за мене, това е най-лошият ден в моята кариера. Страхувам се, че ще изпадна в психологическа дупка, заяви Кимих пред журналистите след края на срещата с Коста Рика. Такива провали ме карат да си мисля, че всичко е свързано с моята личност".

"Определено това е най-трудният ден в кариерата ми на футболист. За втори път отпадаме така на Световно, а между двете първенства напуснахме и Европейското на доста ранен етап. Горчиво е, защото имаме много пропуснати възможности в последните четири години", продължава халфът на Байерн (Мюнхен).

Когато Кимих игра на своя първи голям турнир с националната фланелка на страната, Германия стигна полуфинал през 2016-а, но след това трите турнира се оказаха непреодолимо препятствие за тях.

Коста Рика едва не шокира футболния свят, когато 20 минути преди края Мануел Нойер си вкара автогол. И все пак Бундестима постигна победа за успокоение, но пък вече 12 мача на големи първенства не са завършвали със суха мрежа.

Снимка: БГНЕС