Легендата на Ботев Пловдив Марин Бакалов изрази пред Gol.bg очакванията си на предстоящия полуфинален сблъсък между „канарчетата“ и ЦСКА в турнира за Купата на България. Първият мач е днес от 19 часа на националния стадион „Васил Левски“. Бакалов е бивш футболист и на „червените“, с които е ставал и шампион на България.

„Турнирната битка между Ботев Пловдив е ЦСКА е много важна и за двата клуба. И едните, и другите са длъжници на публиките си. Нямат постоянство в представянето си. Постигат победа, а след това правят посредствени резултати срещу по-слаби отбори“, започна коментари си Бакалов пред Gol.bg.

„Не обичам да давам прогнози. Надявам се, че ще станем свидетели на истински мачове и сериозен сблъсък. Отборът, който съумее да покаже максимума от възможностите си, и е по-мотивиран да спечели Купата на България, ще се класира на финала според мен.

Надявам се и Ботев Пд също да успее да изненада ЦСКА на стадион „Васил Левски“. Двете домакински поражения на ЦСКА бяха изключително изненадващи резултати, особено загубата от Пирин Бл. Паднаха и Локомотив Пд и имат поредни поражения в София. Това донякъде е шанс за Ботев Пд да продължи.

Козовете са в пределната мобилизация. В мачовете срещу ЦСКА, Левски и Лудогорец би трябвало всеки футболист да е мотивиран. Сега залогът е класиране на финал в турнира за Купата на България“, продължи легендата.

„Нужно е да се гледа стъпка по стъпка. Сега на дневен ред е мача с ЦСКА. Рано е да се говори за евентуален финал“, отговори той на въпрос дали „канарчетата“ могат отново да спечелят Купата в евентуален финал срещу Лудогорец, след като сразиха разградчани в спора за трофея през 2017 г.

„Като страничен наблюдател виждам, че цялата обстановка в  Ботев Пловдив е на много високо ниво. Отворени са към обществото, имат комуникация с феновете и обществеността. През втория полусезон обаче отборът има още много какво да покаже. Завърши във възходяща линия първата част от сезона, но сега нещата не стоят така.

Не съм в кухнята на клуба, за да кажа какво пречи на отбора да се представя на по-високо ниво с оглед на добрата организация и финансовата стабилност на Ботев Пловдив в момента. Предполагам, че ще си направят анализи. В голяма част от мачовете отборът не играе убедително. Няма какво да се заблуждаваме. Надявам, се че тепърва ще навлязат в добра спортна форма, ще се задържат в един добър ритъм с положителни резултати. Това важи особено за двубоите за Купата, но същото трябва да са направи и в двубоите за първенството.

И от двата фронта е възможно Ботев Пловдив да успее да се пребори за квота за евротурнирите. Важно е да я завоюват, независимо откъде ще успеят", подчерта той.

„За мен е по-добре да спечелят Купата на България. Другото е резервен вариант, визирам баража за квота за евротурнирите“, изрази желанието си Бакалов.

„По принцип може би е по-добре, че Ботев Пд ще е домакин в реванша. Резултатът от първия мач в София обаче ще е много важен. Ако могат да си решат нещата още при гостуването, ще е най-добре“, завърши легендата.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кръвно свързан с ЦСКА пред Gol.bg: В клуба витае заблуда, някои  хора лежат на стари лаври

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg