Нападателят на РазенБалшпорт Лайпциг Тимо Вернер се доближава с бързи темпове към най-успешния германски клуб Байерн Мюнхен, гърмят водещите медии в страната.

Стрелецът има договор за още една година с "биковете", но няма желание да го удължи и клубът ще бъде принуден да го продаде през лятото, за да не го изпусне без пари 12 месеца по-късно.

"Ние искаме да преподпишем с него, това е известно на всеки. Но той ни сигнализира, че по-скоро няма да преподпише", заяви изпълнителният директор на РБ Оливер Минтцлаф.

Вестник "Абендцайтунг" твърди, че опитите на хората в Лайпциг да убедят Тимо нямат никакъв ефект, защото той вече се е разбрал с Байерн. Силен интерес към играча има също така от Ливърпул и Борусия Дортмунд, които също хранят напразни надежди.

В материала на авторитетната медия се казва, че "биковете" ще клекнат да продадат Вернер на Байерн за 40 или 60 милиона евро. Тяхното желание е той да излезе зад граница, ако се стигне до продажба, но самият футболист вече държи юздите в свои ръце.

При отказ да бъде продаден в чужбина, Вернер практически ще си уреди свободен трансфер в Мюнхен следващото лято. Вариант, който в Лайпциг категорично отхвърлят.