Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс е играл с куп класни футболисти на стадион "Сигнал Идуна Парк", в предишния си клуб Борусия Мьонхенгладбах и в националния отбор на Германия.

За изненада на мнозина той посочи Месут Йозил като най-добрият футболист, с когото е делил една съблекалня. Двамата бяха съотборници в Маншафта, а Марко избра халфа на Арсенал пред футболисти като Марио Гьотце, Матс Хумелс, Роберт Левандовски, Тони Кроос, Илкай Гюндоган, Мануел Нойер и Мирослав Клозе.

"Месут Йозил е най-добрият, с когото съм играл. Начинът, по който създава головите положения... Той е футболист с невероятен поглед върху играта и за местоположението си съотборниците си. Има толкова много асистенции във Висшата лига и в националния отбор", изрази възхищението си Ройс пред Copa 90.

"Той е интелигентен футболист и това лесно може да се види. Аз се наслаждавах на времето с него на терена и е много жалко, че той се отказа от националния отбор. Надявам се да си върне формата и да играе редовно за Арсенал", каза още Марко.