Челси продължава да се представя страхотно под ръководството на Маурицио Сари, след като спечели първото си дерби за сезона. Отборът на "сините" показа добър футбол в повечето моменти и надви на своя "Стамфорд Бридж" тима на Арсенал с 3:2

Това стана в среща от 2-ия кръг на Висшата лига. След този мач отборът на лондончани е с пълен актив след първите два кръга и на практика няма грешка, докато лондончани са с най-лош старт на сезон след първите два кръга от 26 години насам.

Педро откри в 9-ата минута и даде аванс на домакините, докато в 20-ата минута и Мората се разписа в срещата. 

Мхитарян в 37-ата и Иуоби в 41-ата минута изравниха резултата, но в 81-ата минута домакините стигнаха до успеха след гол на Алонсо.


Мачът започна изключително добре за домакините и те наложиха натиск над своя противник през първите минути, а това доведе до нужния резултат и в 9-ата минута Педро откри.

Алонсо получи страхотна топка по фланга и напредна до наказателното поле, а след това с ювелирен пас по земя пусна към точката на дузпата, където неговият сънародник излязъл сам срещу вратаря реализира.

В следващите минути Арсенал се опита да застраши вратата на своя опонент и в 18-ата минута пред Обамеянг се откри фантастичен шанс от прекрасна позиция в наказателното поле да вкара топката в някой от опразнените ъгли, но стреля над вратата.

Все пак в 20-ата минута Челси стигна до втори гол. Аспиликуета намери с добро подаване Мората, който се пребори с противников бранител и от няколко метра успя да реализира.

В 31-ата минута Мхитарян бе близо до това да намали, но направи пропуск, който бе същият като този на Обамеянг. От чудесна позиция няколко метра от вратата той прати топката над напречната греда. 

Шест минути след това Мхитарян все пак се реваншира за пропуска си, след като вкара след страхотен удар от дъгата. Малко след това Мората можеше да вкара второто си попадение в мача, но Чех направи фантастично спасяване. 

В 41-ата минута Арсенал шокира за втори път домакините и изравни. Бейерин намери Иуоби около точката на дузпата и последният с прецизен удар матира противниковия страж. 

До почивката нямаше повече голове, а няколко минути след подновяването на играта Канте можеше да даде отново преднина на "сините", но ударът му от няколко метра бе блокиран по страхотен начин от Сократис.

В 57-ата минута Баркли също бе близо до гола за домакините, но ударът му, който бе насочен към далечния ъгъл, бе с вещина избит от Чех, който спаси вратата си. 

През следващите минути темпото на игра се притъпи и не се стигна до положения пред двете врати. 

В 73-ата минута Луис стреля силно от фаул, но топката бе избита от противниковия страж. В следващите минути Челси понатисна здраво противника си и в 81-ата минута Алонсо върна преднината на тима си.

Азар го намери в наказателното поле и испанецът с едно докосване прати топката във вратата. До самия край на срещата нямаше повече попадения. 

ЧЕЛСИ - АРСЕНАЛ 3:2
1:0 Педро 9
2:0 Мората 20 
2:1 Мхитарян 37 
2:2 Иуоби 41
3:2 Алонсо 81

ЧЕЛСИ: Кепа, Луис, Аспиликуета, Алонсо, Рюдигер, Баркли (61 - Ковачич), Жоржиньо, Канте, Вилиан (61 - Азар), Педро, Мората (80 - Жиру)

АРСЕНАЛ: Чех, Монреал, Сократис, Мустафи, Бейерин, Йозил (68 - Рамзи), Мхитарян, Джака (46 - Toрейра), Иуоби (75 - Лаказет), Гендузи, Обамеянг