Черно море ще пробва да си върне нападателя Матиас Курьор. Националът на Мартиника вече е свободен агент, след като договорът му с казахстанския елитен Кайсар изтече, съобщава "Тема спорт". Треньор на този клуб е легендата на ЦСКА Стойчо Младенов. Под негово ръководство тимът зае пето място в класирането и остана на крачка от влизане в Лига Европа.

Курьор е бил на един от последните мачове на варненци на "Тича" и се е срещнал с ръководството. През изминалата кампания той изигра 27 шампионатни мача за Кайсар, в които вкара 7 гола. Сезон по-рано показателите му бяха 5 гола в 32 срещи за първенство.

Матиас игра за Черно море през 2014/15 и 2015/16. Той бе на терена в общо 53 двубоя в Първа лига, в които реализира 16 попадения. Курьор завинаги ще остане в историята на клуба, тъй като с негова помощ през 2015 година бяха спечелени Купата на България, а след това и Суперкупата.

Във финала за първия трофей срещу Левски той вкара победния гол - 2:1 след продължения. Нападателят бе точен в 119-ата минута на срещата. След това бе титуляр и за Суперкупата при 1:0 над Лудогорец.
През есента на 2016-а Курьор носи фланелката на Локо Горна Оряховица -11 срещи с 3 точни изстрела в Първа лига.