Черно море е заявил стадион "Лудогорец Арена" в Разград за евентуално участие в Лига Европа, пише "Тема спорт". Варненци все още имат опция за класиране за евротурнирите от две места - купата и шампионата.

В Купата на България моряците са на четвъртфинал. На 4 април (четвъртък) те гостуват на Ботев Пловдив. В първенството, преди старта на плейофите, моряците са пети на 12 точки от третия Левски. В зависимост от развоя на турнира за купата може да се окаже, че бараж за Лига Европа срещу седмия може да играе не третият, а четвъртият в крайното класиране. 

Затова от Черно море са заявили "Лудогорец Арена" в своите документи за лицензиране за евротурнирите. Варненци вече играха там в ЛЕ. В средата на юли 2015-а, след спечелването на купата на страната, те приеха в Разград Динамо Минск, но отпаднаха още на това препятствие. Мачът на "Лудогорец Арена" завърши 1:1, а в Беларус Черно море бе разбит с 0:4.

Старши треньорът на моряците Илиан Илиев вече усилено мисли и за лятната селекция. Опитният наставник е набелязал трима играчи от родния   шампионат. Засега имената им се пазят в тайна. Знае се само, че през лятото те стават свободни агенти и трябва да дойдат без пари. 

Ще се търси краен защитник, тъй като клубът е пред раздяла с Кононго. Възможно е да бъдат освободени и още няколко играчи. Предстои да се водят преговори и с ЦСКА за вратаря Георги Китанов. Той е под наем до края на сезона. 

Силни изяви през пролетта обаче има юношата Дюлгеров, който вече измести Китанов от титулярното място. Черно море започва плейофите с гостуване на "Армията". Мачът е на 30 март (събота) от 20:30 часа. От вчера варненци започнаха подготовка за двубоя.