Формула 1 е важна за Себастиан Фетел, но тя не го определя като човек. Това заяви германецът пред вестник „Гардиън”. 

Пилотът на Ферари е лидер в шампионата с 8 точки пред Люис Хамилтън. Той обаче не присъства в социалните мрежи, съпругата му е децата рядко се появяват в падока и това доведе до коментари, че е „скучен”. Това обаче не го притеснява. 

„Очевидно Формула 1 е важна част от живота ми, но тя не е най-важното нещо. Всичко разбира се е свързано, но не това определя какъв човек съм. Не се чувствам специален, това е просто работата ми” сподели той. 

„Радвам се, че мога да правя нещо, които хората смятат за скучни, но за мен не са. Да съм у дома, да кося тревата, понякога готвя. Ходя по магизините и пътувам с градския транспорт, това са просто нормални неща. Аз съм спортист, а не знаменитост. Хората ме разпознават, когато се интересуват от спорта” добави Фетел, който е доволен от здравата битка с Хамилтън. 

„Това е нещо, което искаш. Желаеш сериозно съперничество, да си в позиция да се бориш за победата и именно това ти носи най-голямото удовлетворение. Разбира се обаче, когато борбата е солидна, напрежението също се увеличава” изтъкна още четирикратният световен шампион.