Люис Хамилтън е нямало как да бъде победен този сезон, обяви четирикратният световен шампион във Формула 1 Ален Прост. 

Пилотът на Мерцедес спечели битката със Себастиан Фетел, използвайки по най-добрия начин грешките на съперника и демонстрирайки отлична форма, с което си заслужи похвалите от легендарния французин. Според Прост обаче е трудно да се сравняват пилоти от различни поколения. 

„Няма как да сравниш поколенията. Сена и аз вероятно бяхме най-добрите от нашето. За Люис може да се каже, че е един от най-добрите, ако не и най-добрият от своето. Себастиан също направи добър сезон, но не бе достатъчно силен, за да бие комбинацията между Люис и Мерцедес” заяви Прост. 

„Той просто допусна грешки в лоши моменти като тези в Баку и Германия. В противен случай можеше да е с около 30 точки аванс в определен момент. Люис просто бе по-силен от Себ в психологически план. Той показа зрялост и просто нямаше как да бъде победен” добави той. 

„Това, което той успя да постигне е да стане дори още по-добър, отколкото бе преди това. Вероятно говорим за най-добрия му сезон, но определено изглежда способен да стане още по-силен. Дори и с по-слаба кола той съумяваше да завърши втори или трети, а в квалификацията често правеше нещо специално. Отборът му също бе от голямо значение” каза още Прост.