Пари Сен Жермен се върна на пътя на победите във френското първенство, след като надви с 1:0 Бордо и така заличи негативите от поражението с 1:2 от Лион миналата седмица. Парижани имат мач по-малко, но въпреки това водят в класирането с 59 точки - 13 пред 2-ия Лил и 16 пред Лион.

Голямата новина от мача обаче е контузията на една от звездите на отбора Единсон Кавани, който вкара победното попадение от дузпа, но се контузи и не започна второто полувреме. В клуба все още не знаят дали ще могат да разчитат на него за сблъсъка с Манчестър Юнайтед в Шампионската лига през седмицата.

За разлика от Анхел ди Мария, Юлиан Дракслер и Килиан Мбапе, Кавани започна мача на Парк де Пренс срещу Бордо, но остана на терена само едно полувреме. Кавани отбеляза от дузпата в 42-ата минута, след като Никола де Превил събори в наказателното поле Тома Мюние. На излизане от терена Кавани се държеше за бедрото, като явно става дума за разтежение или скъсване на влакна, но предстои преглед.

Излизането му от игра оказа сериозно влияние върху настройката на отбора и се наложи вратарят-ветеран Джанлуиджи Буфон да направи няколко майсторски спасявания, за да запази крехката преднина от едно попадение.

Треньорът Томас Тухел направи седем промени в стартовия състав, в сравнение с поражението на Стад Жерланд, но това не се отрази на ритъма на игра. Още в 5-ата минута Тиаго Силва можеше да открие резултата, но Пабло от Бордо спря топката на голлинията. След Тиаго Силва шанс се откри за Кавани, който комбинира с Марко Верати, получи отново топката и я укроти на бедро преди да я изстреля до гредата. Удар от 10-ина метра на Чупо-Мотинг беше спасен от вратаря Беноа Костил преди да дойде дузпата, спечелена от Мюние и реализирана от уругваеца.

Килиан Мбапе влезе от пейката на неговото място, след като той се хвана за бедрото на излизане от терена. А домакините бяха щастливи да се разминат с гол след час игра, когато Юнус Санкаре създаде добро пространство за Франсоа Камано, но от 15 метра нападателят стреля високо над гредата на Буфон. Малко по-късно отново италианският вратар се намеси, за да спаси нов опасен удар на Камано.