20 000 евро заплата си е спазарил Славиша Стоянович, за да води футболния Левски през следващите две години. 

При преждевременно освобождаване треньорът ще получи неустойка в размер на оставащите до края на договора заплати, издаде източник от „Герена" пред „България днес". Същите бяха условията и на освободения след резила срещу Вадуц Делио Роси.

Вчера почти през целия ден собственикът на „сините" Спас Русев, изпълнителният директор Красимир Иванов, Стоянович и адвокатите му водеха преговори. Първоначално на юристите е бил предоставен контрактът, с който те да се запознаят и да внесат евентуални поправки. 

В късния следобед се очакваше подписите да бъдат положени, а от днес роденият в днешна Словения специалист да изведе тима за тренировка. В събота вечерта 48-годишният наставник отказа да пътува за Пловдив, където евентуалният му нов отбор победи с 1:0 местния Ботев в мач от първия кръг на Първа лига. Вместо това Стоянович изгледа двубоя по телевизията.

Повече време от преговорите е отнел въпросът със селекцията и каква сума клубът може да си позволи да отдели за нея. На този етап Стоянович няма конкретни изисквания, като първо иска да се запознае с настоящите футболисти и техните възможности. 

Едва ли до края на трансферния прозорец ще има повече от един-двама нови, като евентуално по-сериозно подсилване може да има през зимата според наши източници. 

Очаква се 48-годишният наставник да се обгради с екип от двама асистенти, като останалите представители в неговия щаб да бъдат още двама или трима българи. Един от тях ще бъде треньорът на вратарите Валентин Захариев, който след идването на Делио Роси работи в школата на „Герена".