Левски е на път да привлече трети нов футболист през това лято.

Става въпрос за халфа на ФК Рига Богдан Васчук. Той е силно желан от новия треньор на "сините" Славиша Стоянович. Спецът е работил с естонския национал в латвийския отбор и познава отлично качествата му. 23-годишният футболист има афинитет към атаката и в 38 мача (28 като титуляр) за ФК Рига е отбелязал 11 гола. Според Transfermarkt.de Васчук струва 75 хиляди евро.

Стоянович се е насочил към него след проваленото привличане на капитана на Берое Мартин Райнов. Васчук стана известен у нас по време на мачовете между ФК Рига и ЦСКА от първия квалификационен кръг на Лига Европа. "Червените" продължиха след  изпълнение на дузпи. След реванша в Латвия Васчук взе участие в мелето с Николай Бодуров и Кристиан Малинов.

Впоследствие играчите на "червените" отнесоха 3 срещи наказание от УЕФА. Те изпуснаха сблъсъците с Адмира Вакер, както и двубоя с ФК Копенхаген (1:2) в София. Тяхното отсъствие срещу датчаните се усети осезаемо.

В кариерата си Васчук е играл още за естонския Инфонет, минал е през академиите на Динамо Москва и английския Рединг и ФК Фарнборо, който играе в най-ниските дивизии на Острова.

До момента Левски привлече двама нови футболисти – вратаря Мартин Полачек и халфа Давиде Мариани. След наеми се завърнаха младите Деян Иванов и Илия Димитров. От "Герена" пък си тръгнаха Роман Прохазка, Васил Панайотов, Нелуц Рошу, Георги Ангелов, Александър Любенов, Антониов Вутов и Жорди Гомес.