Още по темата

 

Халфът на Левски Хали Тиам даде интервю пред "Меридиан мач". Сенегалският халф се разписа в последните три срещи на "сините". 

"Амбицирам съм да продължа да вкарвам, това е игра на голове. Щастлив съм, че се разписах в тези мачове, но най-важното е Левски да печели.

Не успяхме да победим Черно море за първенството и за Купата. От тези мачове научихме много неща, които могат да ни помогнат да вземем трите точки. Всички се готвим здраво за срещата. Трябва да вземем трите точки и заради феновете.

Всеки един мач играя по един и същ начин. Целта ми е да завърша мача като победител и да съм дал 100% от себе си. Нямам страх и претеснения от нищо. Важно е да правиш нещата правилно във всеки мач и да вярваш, че нещата ще се получат. 

Всеки, който влиза в нашата съблекалня иска да бъде шампион. Това чувство се прехвърля и към игрището. Всички компоненти, за да успеем са налице.

Още по темата

 

Когато за първи път попаднах в Левски си казах, че ще е много трудно за мен. Сега главата ми се изчисти и мислите, които тормозят, когато си преотстъпен. Националният отбор на Сенегал е много силен. Първото и най-важно нещо е да съм концентриран върху играта си и успехите с Левски. После ще мисля за Сенегал. Там няма да ме вземат, ако не се представям добре в Левски. 

Прякорът ми дойде след един мач с ЦСКА. Доктор, доктор, чудех се защо ме наричат така. Но е интересно. Никога не са се обръщали с нещо специално към мен. Този прякор е много добър.

Никога в моя живот, а и като професионален футболист, не съм искал да контузя някого. Смятам, че няма такъв човек, дори в дерби. Във всеки мач рискуваме здраве, живот, тела. Контузиите са част от играта. Завърших първото си дерби със счупен нос, но не казах нищо. В играта има агресия, но и джентълменски неща", заяви Тиам.