Ръководството на Левски се е спряло на име за поста спортен директор. Това е доскорошният треньор на германския Дуисбург и бивш играч на ”сините” Илия Груев, информира Блиц.

Не е тайна, че Левски от доста време се нуждае от спортен директор и търси такъв. Шефовете на клуба са били посъветвани да потърсят Илия Груев, който изгради име в Германия и е сред най-добрите млади български специалисти. На ”Герена” веднага са решили да се възползват от това, че Груев е без отбор в момента, а и е наясно как се работи по стандартите на силна футболна нация като Германия. 

Двете страни вече са провели разговори, а целта на Левски е Груев да започне работа от 1 януари 2019 година. Тогава ще се осъществят и другите рокади в ръководството на ”сините”. Павел Колев ще стане изпълнителен директор, а досегашният такъв - Красимир Иванов, ще заеме позицията финансов директор.

Шефовете на Левски дълго време се опитваха да убедят главния скаут Кирил Вангелов да заеме поста на спортен директор, но той няколко пъти отказа.

Вангелов все пак е резервен вариант при неуспех с преговорите с Илия Груев. Сигурно е, че управата на Левски ще направи и невъзможното от 1 януари клубът да има спортен директор и на всички важни директорски позиции да има кадърни хора, а не както досега един да изпълнява всички функции.