И след Нова година продължава мъглата около ситуацията в Левски, но все пак има ясни трансферни цели, както и списък на футболисти, с които клубът ще гледа да се раздели, съобщава "24 часа".

Треньорът на „сините" Славиша Стоянович е набелязал общо петима играчи от 4-ия и 5-ия в класирането на Първа професионална лига Берое и Ботев (Пд). Също така сърбинът със словенски паспорт е определил от кои кадри в състава си няма нужда. Те са общо 6-има.

От Берое Стоянович иска да бъдат привлечени капитанът на старозагорци Мартин Райнов, бразилският нападател Вандерсон и халфът Борислав Цонев. Интересното е, че последният е юноша на Левски.

От Ботев пък треньорът е харесал централния защитник Кристиан Димитров и полузащитника Серкан Юсеин. 49-годишният специалист смята да се раздели с двамата вратари, които пазиха през есента - Божидар Митрев и словака Мартин Полачек. Ненужен на „Герена" вече е и тунизийският защитник с френски паспорт Аймен Белаид. Същото важи и за португалския халф Филипе Нашименто.

От нападателите трябва да си тръгнат двата бразилски трансферни провала - Ривалдиньо и Луан Виана. Първият поне е син на баща си - славния Ривалдо, докато за втория няма никакво логично обяснение по каква причина се озова на „Герена". Със сигурност „сините" ще търсят попълнение за атаката, в която единствено голмайсторът Станислав Костов е на ниво.