Норвежкият защитник Магнар Йодегард е близо до договор с Левски. 25-годишният бранител се представи стабилно в първата за годината контрола на сините с Уфа (1:1). Той започна спаринга като титуляр и остана на терена до края на първото полувреме.

След това отстъпи мястото си на португалеца Нуно Рейш. Йодегард се присъедини към Левски във вторник, а от клуба обявиха, че ще изкара кратък пробен период. Той ще играе и в спаринга с китайския Хенан. Йодегард пристигна при сините със съдействието на мениджърите на исландския национал Холмар Ейолфсон.

От Левски пък са следели изявите му през есенния полусезон, включително и са наблюдавали негови мачове на живо. Тогава Магнар носеше екипа на Тромсьо (28 шампионатни мача и 1 гол през 2018 г.). Сега той е свободен агент.

Левски със сигурност трябва да привлече централен защитник през зимата. Причината е, че договорът на Давид Яблонски с клуба изтича през лятото. Той вече може да преговаря с други тимове, в които да премине през лятото като свободен агент.

Ситуацията с чеха може да претърпи развитие и той дори да бъде продаден през зимата. През пролетта Левски няма да може да ползва Холмар Ейолфсон, който се възстановява от тежка контузия на коляното. Останалите в състава, които са опция за центъра на отбраната, са Нуно Рейш и Деян Иванов.

В последния есенен кръг - 2:1 срещу Етър, на тази позиция бе ползван и дефанзивният халф Кали Тиам. Милош Цветкович пък може да бъде предимно на пейката през пролетния полусезон. Сърбинът бе оставен резерва на младока Ивайло Найденов в първата контрола за годината срещу руския Уфа (1:1).

Тази конфигурация може да се пренесе и в официалните мачове, ако сръбският защитник не преподпише контракта си с клуба. Той изтича през лятото и все още не е подновен. В договора му има опция той да бъде удължен с една година, но тя не бе задействана. Така след края на сезона Цветкович ще може да си тръгне без пари.

На проби в Левски е и Жордан Нкололо, който вкара гол при първото си появяване в Кипър. За него обаче сините не са взели решение дали да го задържат.