Левски загуби с 0:1 от китайския Хенан в контрола в Ларнака при неофициалния дебют на старши треньора Георги Дерменджиев.

В първия си мач начело на "сините" Дерменджиев започна с титулярен вратар Николай Михайлов, който стартира и в първата проверка в Кипър срещу руския Уфа, завършила наравно 1:1 на 19 януари.

Каращите проби Магнар Йодегор и Жордан Н'Кололо също играха във втори пореден контролен мач за Левски, а останалите титуляри бяха Милош Цветкович, Давид Яблонски, Луи Нганиони, Хали Тиам, Давиде Мариани, Жерсон Кабрал, Габриел Обертан и Серджиу Буш.

Футболистите на Левски имаха сериозно предимство във владеенето на топката и териториално превъзходство, като играта основно беше в половина на съперника, който се защитаваше организирано и разчиташе на контраатаки.

"Сините" обаче не показаха достатъчно скорост и идеи за преодоляване на отбраната на китайците и така и не стигнаха до положение преди почивката. 

Хенан пък се възползва от единствения си по-добър шанс и поведе в резултата в 25-ата минута, когато камерунецът Крисчън Басогог получи пас между двамата централни защитници на "сините" в средата на половината на Левски, напредна на скорост сам срещу Николай Михайлов, навлезе в наказателното поле и вкара с удар покрай стража на софиянци.

На почивката Дерменджиев направи девет промени, като в игра от титулярите останаха само вратарят Михайлов и централният бранител Йодегор, а останалите със "сини" екипи на терена бяха Ивайло Найденов, Нуно Рейш, Иван Горанов, Илия Юруков, Антони Белмонт, Богдан Вашчук, Паулиньо, Илия Димитров и Станислав Костов.

След час игра Михайлов и беше заменен от юношата на клуба Петър Иванов, а в 67-ата минута Деян Иванов влезе на мястото на последния от титулярите Йодегор. Картината на терена след почивката не се промени особено, като българите владееха повече топката в половината на съперника, но трудно успяваха да преодолеят солидната отбрана на Хенан.

В 72-ата минута Левски беше близо до изравняването, но Станислав Костов не се възползва от грешка в отбраната и на стража на китайците У Ян и от малък ъгъл не успя да намери опразнената врата.

До края "сините" не създадоха почти нищо в офанзивен план и логично загубиха.  Следващата проверка на Левски е срещу полския Висла Плоцк на 30 януари.