Дълговете на Левски са над 30 млн. лева това за пореден път потвърди новият силен човек на "Герена" Павел Колев.

Както е известно, бившият собственик на клуба Спас Русев, който прехвърли акциите на Георги Попов тази седмица, бе заявил в интервю за Диема спорт, че във футболна "няма друг начин" за финансиране, освен отписването на дългове. Такова нещо обаче до момента не се е случило.

"Ако не ме лъже паметта, около 15 или 16 милиона трябваше да бъдат отписани. Аз не знам какво означава и как се случва това, но такова отписване няма. Искате да го кажа аз, казвам го - не е факт това нещо. Предстои ни тежък процес по оздравяване. Въпросите защо не се е случило не са за нас", продължи Павел Колев.

"Има отписани задължения по давност и тези задължения са над 5 милиона. В същото време, в счетоводния баланс те влизат като приход. Това, което сте видeли в баланса, са 14 милиона реализиран приход и 2.4 процента ръст." 

"От тях 5 милиона са отписани задължения, които чисто счетоводно влизат като приход, но не от ПФК Левски. Има едни 4-5 милиона, които са спонсорски договори с компании. Общо взето това е. Голяма част от приходите са такива".

"Сега предстои процес на оздравяване и изплащане на задължения. Въпросите защо това не се е случило, не са към нас. Казах, че дълговете са над 30 млн. и стоя зад думите си", заяви Колев.