Отборът на Левски може и да е на трето място в първенството без реални шансове за титлата, но се радва на най-голямата подкрепа от страна на публиката, показват цифрите от посещаемостта на мачовете в Първа лига, цитирани от "Труд".

Статистиката показва, че в топ 10 на най-посетените мачове през този сезон, цели шест са с участието на отбора от “Герена”. Нещо повече - топ 5 на двубоите с най-много публика е окупиран от двубои на “сините”, като четири от тях са домакински.

Общо 77 540 души за гледали мачовете на Левски на “Георги Аспарухов”, което прави средно по 5964 зрители средно. Вторият в първенството - ЦСКА, върви втори и по този показател. Домакинските мачове са събрали 52 270 зрители или 4355 средно на среща.  Тимът от “Българска армия” също има пет срещи в топ 10.

Най-посетеният мач от Първа лига е двубоят от 10-ия кръг между Левски и ЦСКА, наблюдаван от 23 000 зрители на националния стадион. Загубата на Левски от Лудогорец с 0:2 в неделя е на второ място, като 17 000 са станали свидетели на двубоя.