Героят от мача със Спартак (Вн) Мартин Д. Петков се нарежда до Станислав Иванов като най-апетитна хапка на „Герена" за чуждите клубове.
 
17-годишният талант, който избухна с два гола в Балчик, е привлякъл вниманието на тимове от Португалия и Белгия, пише „Меридиан мач". До този момент изявите му бяха следени изкъсо от няколко италиански отбора.
 
Един от тях е сред грандовете на Апенините. Въпросният клуб дори бе пратил скаут за Мартин Д. Петков на дербито с ЦСКА (2:0), с което стартира първенството при юношите до 19 години.
 
Талантът от Нови Искър блесна по-късно и в контролата с Емирейтс. Тогава той вкара гол, изработи дузпа и даде асистенция за победата с 4:0.
 
Мартин се появи в първия отбор в края на миналата година, когато бе привикан за няколко тренировки при мъжете. Левски обаче бе на крачка да го изпусне още през зимата.
 
Младокът се дърпаше за договор, защото не виждаше перспектива за бъдещето си на „Герена". Нещата обаче се промениха, когато бе взет на лагера в Агия Напа. След това записа дебют при загубата с 0:2 от Лудогорец на „Герена".