Случващото се с акциите на Левски не е нормално и за това е виновен собственикът на клуба Васил Божков. Това заяви спортният министър Красен Кралев по повод акциите, които Божков се опита да джироса на премиера Бойко Борисов.
 
За целта Сашо Диков беше използван като куриер и занесе документите до Министерски съвет. Кралев вече разкри, че министър-председателят отказа да ги приеме.
 
 
 
"За да има прехвърляне на акции трябва да има желание и от двете страни. Това опит за политизиране на Левски, което не е правилно. Няма как премиерът да е собственик на футболен клуб. Има хора, които искат да вземат акциите. Редно е те да отидат при феновете. Несериозно отношение към съдбата на клуба. Но това не е вина на премиера.
 
 
 
Редно е съдбата на Левски да бъде дадена на привържениците. Сами можете да го прецените това нещо. Това в момента е опит да се политизират нещата. Помагали сме на много клубове. Видяхте какви средства се дадоха на пловдивските клубове.
 
Не е нормално да се случва това с Левски. Но самите събития не са предизвикани от държавата, а от собствениците на клуба", каза Кралев.