Ливърпул победи Борнемут много трудно с 2:1 в мач от 29-ия кръг в английската Висша лига, игран на стадион "Анфийлд".

"Черешките" сензационно откриха резултата при първата си добра атака в деветата минута чрез Калъм Уилсън, но секунди преди гола си нападателят изблъска в гръб Джо Гомес. Главният съдия Пол Тиърни обаче не маркира нарушение.

Малко след това напречната греда спаси слисаните домакини, които все пак се окопитиха и в средата на първата част Мохамед Салах изравни. Осем минути след това дойде и пълният обрат, когато Садио Мане се възползва от хубавия извеждащ пас на Върджил ван Дайк.

През второто полувреме момчетата на Юрген Клоп изтръпнаха на няколко пъти, а на отсрещната врата гредата спаси гостуващия отбор при удаа на Мане от дистанция.

Лидерът в таблицата Ливърпул събра 82 точки и води с 25 на шампиона Манчестър Сити, който обаче е с два мача по-малко. Борнемут е в зоната на изпадащите с 27 пункта.


Домакините очаквано започнаха по-добре и притиснаха своя съперник, но не успяваха да създадат чисто голово положение. Така се стигна до деветата минута, в която Борнемут сензационно откри резултата при първата си акция.

Калъм Уилсън изблъска Джо Гомес в гръб при борба за топката, но съдията Пол Тиърни не видя нарушение и играта продължи. Джеферсон Лерма получи отдясно и сервира топката на крака на Уилсън пред опразнената врата - 0:1!

Попадението определено дойде като леден душ за мърсисайдци и малко преди изтичането на четвърт час игра те се разминаха на косъм с втори шамар. Нейтън Аке надскочи Върджил ван Дайк при изпълнение на корнер и стреля с глава, а Адриан се намеси комично. За негов късмет обаче топката кацна на напречната греда и излезе в нов корнер, от който не последва нищо сериозно.

"Червените" най-после сътвориха нещо опасно малко след това, когато Роберто Фирмино се измъкна от Стив Кук и стреля силно, но право в обсега на направилия спасяване Аарън Рамсдейл.

В 25-ата минута Ливърпул успокои феновете си с изравнителен гол, който дойде след грешка на гостите и класно изпълнение на Мохамед Салах. Египтянинът не получи най-добрия пас от Садио Мане в наказателното поле и дори се подхлъзна, но все пак  прецизно успя да насочи топката в долния десен ъгъл - 1:1!

Осем минути след това грешка на Симпсън в средата на терена позволи на Върджил ван Дайк да пусне хубаво извеждащо подаване за Садио Мане в коридор. Сенегалецът спринтира, остана сам срещу вратаря и би безпощадно в десния ъгъл с десния крак за пълния обрат в мача.

До края на първата част удари на Милнър и Станислас бяха спасени от вратарите на двата отбора.

Второто полувреме започна спокойно, но точно след изтичането на час игра Борнемут можеше изненадващо да изравни. Райън Фрейзър прехвърли излезлия напред Адриан много хитро, но пред голлинията Джеймс Милнър се хвърли смело и изчисти.

Двайсетина минути преди края на редовното време Роберто Фирмино залъга защитник в наказателното поле на Барномеут и отправи прострелно центриране, което обаче не намери Мане на втора греда.

Малко след това гредата спаси "черешките". Садио Мане отправи страхотен фалцов удар с десния крак извън наказателното поле, но кълбото се отби в сглобката, за радост на гостите. Последва шут на Салах в близкия ъгъл, но Рамсдейл се намеси добре, а Аке блокира острото центриране на Милнър до близката греда.

Десетина минути преди края гостите останаха с човек по-малко, защото Билинг получи удар от свой съотборник и напусна терена, а Борнемут вече беше извършил трите си смени. По-късно той се върна в игра, но имаше по-скоро ролята на статист заради видимата болка, която изпитваше.

В 90-ата минута целият стадион млъкна, защото защитата на домакините беше матирана с хубав извеждащ пас, но Калъм Уилсън се спъна в топката, останал сам срещу Адриан! Секунди след това беше вдигната и засада, но въпреки това сериозната грешка в отбраната на Ливърпул нямаше как да не се набие на очи.

"Червените" отвърнаха с хубава акция, която обаче беше завършена с неточен изстрел на Роберто Фирмино.


Ливърпул - Борнемут 2:1

0:1 Калъм Уилсън - 9'
1:1 Мохамед Салах - 25'
2:1 Садио Мане - 33'