Халфът на Лудогорец Абел Анисе ще се завърне в старто­вата единайсеторка на тима за гостуването на Еспаньол, пише "Тема спорт". Дву­боят от четвъртия кръг на гру­па Н на Лига Европа е в четвъртък, 7 ноември, от 22:00 часа в Барселона и ще бъде пре­даван пряко по БНТ1.

Мадагаска­рецът получи лека контузия сре­щу Царско село (2:0) в София и не бе рискуван по време на домаки­нството с Берое (3:1) в събота. Той е основен халф в схемата на Станислав Генчев, тъй като е силен в офанзивен план и умее да излиза на голови позиции.

Анисе има 9 мача в елита този сезон, а в евротурнирите е бил на терена 8 пъти и е вкарал 1 гол. Той ще е титуляр вместо Яцек Горалски, който е с по-дефанзивни функции.

Бразилският вратар на Лудо­горец Ренан дос Сантос пък обя­ви, че вече е напълно готов за игра. Стражът се подложи на операция на 4 октомври - ден след мача с Ференцварош в Унга­рия, който бе спечелен с 3:0.

30-годишният вратар, който в 5 двубоя в първенството този сезон не е допуснал гол, пусна клип със своя тренировка. Заниманието е на базата на Лудого­рец "Гнездо на орли". Към видеото той написа: "Потвърдено! Завръщам се".

Все още обаче не е ясно дали Ренан ще застане под рамката в четвъртък, или пък ще е на скамейката за сметка на Пла­мен Илиев.

Съботният двубой с Лудого­рец бе изгледан от националния селекционер Георги Дерменджи­ев. За контролата с Парагвай (14 ноември) и евроквалификацията с Чехия (17 ноември) той ще повика няколко играчи на ор­лите.

Сред тях ще са бразилци­те с родни паспорти Вандерсон и Марселиньо, както и Пламен Илиев. Очаква се в списъка да попадне и централният защитник Георги Терзиев, а шанс за селек­цията има и капитанът Све­тослав Дяков.