Треньорът на Берое Александър Томаш сподели след победата над Левски (2:1), че загубите трябва да се приемат с усмивка, а победите със скромност.

"Искам да пожелая на всички българи весело посрещане на празниците, здраве и късмет! Това е най-важното. В живота, когато имаш нещо, в което вярваш, трябва да го запазиш по-дълго. Иначе ние бяхме отборът, който искаше  да играе футбол и да контролира нещата. В началото имахме респект от името на Левски, но след 20-ата минута ние контролирахме нещата. Не ми хареса че в някои отигравания действахме бавно с топката, но през второто полувреме реагирахме по най-добрия начин.

С пускането на един футболист, който притежава детайлите, стигнахме до победата. Въпросът е че той е на пределна възраст. Такива играчи струват пари. Богатство е, че притежаваме такъв футболист и че той разбира какво искаме. Той е отдаден изцяло на Берое. За 20 минути тотално преобрази отбора с игра, с присъствие, с думи. Изцяло изненадахме Левски, като играхме без централен нападател.

Искахме да притежаваме топката. Ние го тренираме това. Загубите трябва да се приемат с усмивка, а победите със скромност. Първенството е доста изравнено, получават се изненадващи за някои хора резултати, не и за мен. Има странични фактори, които не зависят от мен.

Доста тежко е, когато изградиш нещо и за месец се разруши. През зимата ни напуснаха основни футболисти, които ни даваха облик. Има хора, които знаят как се гради отбор. Когато загубиш един, двама, шест, всичко се разрушава. Привлякохме Охене и Еужение, които са били при нас и могат бързо да се аклимаизират, но изпуснахме други важни играчи. Това са процеси, които само интелигентните хора могат да разберат”, каза Томаш.